Kviečiame išbandyti 2 receptus, kuriais pranešime žiniasklaidai dalijasi prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė Jolanta Sabaitienė. Salotoms reikalingoms sėkloms pakepinti teks trumpam pakaitinti keptuvę, tačiau išties trumpai.
Šalta agurkų ir jogurto sriuba
Ingredientai:
- 2 dideli agurkai;
- 0,7 l natūralaus jogurto;
- citrinos;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis pipirų;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- mėgstamų šviežių žolelių (krapų, svogūno laiškų ir t.t.).
Gaminimas:
1. Agurkus nulupkite ir išimkite sėklas. Vieną agurką sutrinkite elektriniu trintuvu kartu su svogūnu bei česnako skiltele. Kitą agurką smulkiai supjaustykite.
2. Sutrintą agurko minkštimą sumaišykite su jogurtu, citrinos sultimis, aliejumi ir smulkintomis žolelėmis. Suberkite ir pjaustyto agurko gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Sriubą patiekite šaltą. Galite prieš patiekdami papuošti žolelėmis, agurko skiltelėmis, apšlakstyti aliejumi.
Morkų salotos su salierais ir žalumynais
Ingredientai (4 porcijoms):
- 1 saliero šaknis;
- 4 saliero stiebai;
- 3 nedidelės morkos;
- 2 trumpavaisiai agurkai;
- 200 g fetos sūrio;
- saujelė moliūgų sėklų;
- saujelės lukštentų saulėgrąžų;
- šviežių svogūnų laiškų (pagal skonį);
- krapų (pagal skonį);
- 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- druskos.
Gaminimas:
1. Įkaitintoje sausoje keptuvėje truputį paskrudinkite saulėgrąžų ir moliūgų sėklas.
2. Saliero šaknį ir morkas nuskuskite ir sutarkuokite arba supjaustykite plonais šiaudeliais.
3. Saliero stiebus ir agurkus taip pat supjaustykite nedideliais gabalėliais.
4. Į dubenį suberkite paskrudintas sėklas, sudėkite supjaustytas daržoves, apšlakstykite citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska, supjaustytais žalumynais ir gerai išmaišykite. Patiekite apibarstę fetos sūriu.