Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Kai virti ar kepti nesinori: šalta sriuba su agurkais ir morkų salotos su feta

Šiomis beprotiškai karštomis ir tvankiomis dienomis daugelis kaip įmanydami stengiamės išvengti orkaitės ar net puodų kaitinimo. Ir iš tiesų – šalta sriuba ir lengvos salotos pastaruoju metu yra bene geriausias pasirinkimas.
Turkiška jogurto šaltsriubė
Turkiška jogurto šaltsriubė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kviečiame išbandyti 2 receptus, kuriais pranešime žiniasklaidai dalijasi prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė Jolanta Sabaitienė. Salotoms reikalingoms sėkloms pakepinti teks trumpam pakaitinti keptuvę, tačiau išties trumpai.

Šalta agurkų ir jogurto sriuba

Ingredientai:

  • 2 dideli agurkai;
  • 0,7 l natūralaus jogurto;
  • citrinos;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis pipirų;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • mėgstamų šviežių žolelių (krapų, svogūno laiškų ir t.t.).

Gaminimas:

1. Agurkus nulupkite ir išimkite sėklas. Vieną agurką sutrinkite elektriniu trintuvu kartu su svogūnu bei česnako skiltele. Kitą agurką smulkiai supjaustykite.

2. Sutrintą agurko minkštimą sumaišykite su jogurtu, citrinos sultimis, aliejumi ir smulkintomis žolelėmis. Suberkite ir pjaustyto agurko gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Sriubą patiekite šaltą. Galite prieš patiekdami papuošti žolelėmis, agurko skiltelėmis, apšlakstyti aliejumi.

Mariaus Žičiaus nuotr./Šalta jogurtinė sriuba
Mariaus Žičiaus nuotr./Šalta jogurtinė sriuba

Morkų salotos su salierais ir žalumynais

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 1 saliero šaknis;
  • 4 saliero stiebai;
  • 3 nedidelės morkos;
  • 2 trumpavaisiai agurkai;
  • 200 g fetos sūrio;
  • saujelė moliūgų sėklų;
  • saujelės lukštentų saulėgrąžų;
  • šviežių svogūnų laiškų (pagal skonį);
  • krapų (pagal skonį);
  • 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Įkaitintoje sausoje keptuvėje truputį paskrudinkite saulėgrąžų ir moliūgų sėklas.

2. Saliero šaknį ir morkas nuskuskite ir sutarkuokite arba supjaustykite plonais šiaudeliais.

3. Saliero stiebus ir agurkus taip pat supjaustykite nedideliais gabalėliais.

4. Į dubenį suberkite paskrudintas sėklas, sudėkite supjaustytas daržoves, apšlakstykite citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska, supjaustytais žalumynais ir gerai išmaišykite. Patiekite apibarstę fetos sūriu.

Vida Press nuotr./Morkų salotos su sėklomis
Vida Press nuotr./Morkų salotos su sėklomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos