Ingredientai (4 asm.):
- 4–5 morkos, nuskustos ir sutarkuotos „burokine“ tarka;
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių, nusunktų ir perskalautų šaltu vandeniu;
- 7–8 Medjool datulės, supjaustytos griežinėliais;
- saujelė svogūnų laiškų (žalioji ir baltoji dalis), susmulkintų;
- sauja šviežių kalendrų, smulkiai sukapotų;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 nedidelė citrina (arba 2 žaliosios citrinos), nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
- 3/4 arbat. šaukšt. malto kmyninio kumino;
- žiupsnis muskato riešuto;
- 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. raudonosios paprikos miltelių arba dribsnių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- saujelė pistacijų (nesūdytų), švelniai pakepintų ir stambiai sukapotų;
- 100 g stambiai sutrupinto fetos sūrio.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite morkas, avinžirnius, datules, svogūnų laiškus, kalendras ir pistacijas.
2. Kitame dubenėlyje labai gerai sumaišykite aliejų, citrinos sultis ir žieveles bei prieskonius.
3. Pagamintą padažą užpilkite ant pirmojo mišinio, sumaišykite, o tada užtrupinkite fetos sūrį ir patiekite.
Ši mišrainė šaldytuve gali išbūti iki 3 dienų, ji puikiai tinka pasiimti į darbą pietų dėžutėje.