1.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą porą.
2.Sudėkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Sudėkite makaronus, supilkite sultinį, sojų padažą ir ant mažos ugnies troškinkite 7–8 minutes.
3.Tuo metu plonai supjaustykite grybus ir apkepkite su sviestu. Juos taip pat sudėkite į puodą, viską išmaišykite ir pakaitinkite dar 5 minutes.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir nusunkite.
2. Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku. Brokolį išskirstykite žiedynais ir išvirkite sūdytame vandenyje, sudėkite į apkeptą faršą. Viską paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Supilkite grietinėlę ir troškinkite, kol padažas sutirštės.
3. Makaronus apkepkite keptuvėje, kol gražiai parus. Tiekite užpylę padažo.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Šoninę paskrudinkite keptuvėje. Išėmus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
3. Makaronus sudėkite į lėkštes, pabarstykite kapotomis petražolėmis, ant viršaus uždėkite po dvi juosteles skrudintos šoninės. Patiekite su šviežiais pomidorais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite. Kol jie verda, susmulkinkite cukiniją ir kumpį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite cukiniją ir kepkite apie 2 minutes. Suberkite žirnelius, išmaišykite ir kepkite minutę.
- Sudėkite kumpį ir kepkite dar minutę. Sudėkite jogurtą arba grietinę, garstyčias, išmaišykite ir troškinkite 3 minutes. Pagal skonį įberkite smulkintų svogūnų laiškų ar krapų, prieskonių. Makaronus suverskite į paruoštą padažą, išmaišykite ir dėkite į lėkštes.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite.
- Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petražoles
- Į didelę keptuvę sudėkite gabalėliais pjaustytą šoninę, suberkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 5 minutes, kol svogūnai ir česnakai suminkštės, o šoninės gabalėliai taps traškūs.
- Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite kiaušinių, grietinėlės ir sūrio plakinį. Išmaišykite. Karščio nuo svogūnų, šoninės ir makaronų užteks, kad kiaušiniai išvirtų, tačiau nesušoktų į gabaliukus.
- Pagardinkite maltais pipirais, muskatu ir druska. Maišykite makaronus, kol jie visi pasidengs padažu.
- Paskirstykite makaronus į lėkštes. Apibarstykite dar žiupsniu tarkuoto kietojo sūrio ir petražolėmis. Skanaus!
1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Storadugnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Maišydami kepinkite ant vidutinės ugnies, kol taps permatomi ir suminkštės – apie 5 min. Įberkite žiupsnį juodųjų pipirų, čili paprikos dribsnius, kaparėlius, supilkite konservuotus pomidorus (jei naudojate konservuotus nepjaustytus, šiek tiek patraiškykite juos keptuvėje šakute). Kaitinkite padažą ant vidutinės ugnies apie 10 min., paragaukite – jei jis atrodo kiek rūgštokas, įberkite šiek tiek cukraus.
2. Kol padažas burbuliuoja, užkaiskite didelį puodą vandens, pasūdykite, užvirkite ir pagal instrukcijas išvirkite makaronus.
3. Makaronams baigiant virti grįžkite prie padažo: išimkite iš skardinės tuną ir pasmulkinkite jį, kad būtų nedideli gabaliukai. Suberkite juos į padažą ir dar pakaitinkite, kad spėtų pašilti. Jei labai mėgstate alyvuoges, šį padažą į virimo pabaigą galite paskaninti ir jomis.
3. Nukoškite makaronus, dėkite į lėkštę, užpilkite padažo, išmaišykite, pabarstykite parmezanu, kapotomis petražolėmis ar baziliku. Skanaus!
- Virtą morką supjaustykite gabalėliais, susmulkinkite svogūną.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite morką ir svogūną, sukrėskite paukštienos faršą. Vis pamaišydami ištroškinkite. Pagardinkite pipirais, kariu, pagal skonį pasūdykite.
- Džiovintus pomidorus, alyvuoges, parmezaną ir česnaką dėkite į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
- Išvirkite spagečius. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į lėkštę.
- Ant spagečių užkrėskite su morkomis keptą vištieną, o ant jos – džiovintų pomidorų padažą. Ant viršaus galite pabarstyti dar šiek tiek tarkuoto parmezano.
- Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir nukoškite.
- Ožkų pieno sūrį sutrupinkite šakute ir sumaišykite su rikota. Aitriąją papriką ir česnaką nuvalykite, smulkiai sukapokite.
- Pakepinkite įkaitintame aliejuje. Kai prieskoniai gardžiai pakvips, į keptuvę sukrėskite makaronus, sumeskite sūrius, suberkite bazilikus ir petražoles.
- Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Makaronus kaitinkite labai trumpai, kol išsilydys sūriai, ir iš karto patiekite.
- Kulinaro patarimas. Jeigu mėgstate sočiau, makaronus galite ruošti ir su grietinėlės padažu – pačioje pabaigoje jos pilkite į keptuvę ir išmaišykite.
1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik į vandenį įpilkite šaukštelį alyvuogių aliejaus.
2. Susmulkinkite petražoles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nusunktą tuną, suberkite petražoles. Kepinkite 3 minutes.
3. Išvirusius spagečius nukoškite (pasilikite šiek tiek nuoviro), sudėkite į keptuvę ir išmaišykite. Kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 2 minutes, įpilkite nuoviro, išmaišykite ir dar kaitinkite 4 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir keliais lašais alyvuogių aliejaus.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Konservuotą tuną gerai nusausinkite ir dubenėlyje sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei citrinų sultimis. Česnako skilteles gerai sutrinkite, taip pat sudėkite į dubenėlį. Sudėkite kaparėlius ir išmaišykite. Uždenkite ir palikite kambario temperatūroje keletą minučių pasimarinuoti.
2. Į sūdytą verdantį vandenį suberkite makaronus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Išvirusius makaronus nukoškite ir apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi.
3. Užpilkite tuno ir kaparėlių padažą ant makaronų, suberkite smulkintas petražoles ir šiek tiek pakaitinkite. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Pasūdytame vandenyje išverkite makaronus. Supjaustykite kumpį, saldžiąją papriką ir brokolinius kopūstus. Viską sumaišykite.
2. Nedideliame inde sumaišykite pieną, krakmolą ir maltus juoduosius pipirus. Virkite, kol masė sutirštės ir pradės kilti burbuliukai. Suberkite sūrį ir maišykite, kol ištirps. Padažą pilkite ant makaronų su daržovėmis ir kumpiu. Viską gerai sumaišykite. Masę dėkite į kepimo skardą.
3. Džiūvėsėlius sumaišykite su ištirpintu sviestu ir jais apibarstykite makaronus.
4. Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
1. Saulėgrąžas užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti bent 15 min.
2. Brokolius pavirti ant garų kelias minutes, kol šiek tiek suminkštės. Pabaigoje dėti pavirti špinatus kelioms minutėms, kol jie suminkštės.
3. Į maisto smulkintuvą sudėti brokolius su špinatais, išmirkytas saulėgrąžas, bazilikų lapelius, supilti alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir daržovių nuovirą (arba vandenį) ir viską gerai susmulkinti iki vientisos masės
4. Dėti ant makaronų ir gerai viską sumaišyti.