Išlaikyti avokadą neparudavusį taip pat paprasta kaip ir panokinti, jei nusipirkote dar kietoką. Norint panokinti avokadą neretai siūloma jį laikyti kartu su prinokusiais vaisiais – pavyzdžiui, bananais ar obuoliais, taip pat galima pakepti orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje. O kaip apsaugoti nuo parudavimo?
„Avokadų mėgėjai dažnai ieško ir būdų, kaip šį greitai santykyje su oru paruduojantį vaisių kuo ilgiau išlaikyti šviežią. Efektyvu gausiai apšlakstyti citrinos ar laimo sultimis, kruopščiai suvynioti į maistinę plėvelę ar patepti alyvuogių aliejumi“, – pasakoja daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė.
Avokadas yra puikus sveikos mitybos pasirinkimas, šiuose egzotiniuose vaisiuose gausu vitaminų C, E, K ir B6, taip pat riboflavino, niacino, folio rūgšties, pantoteno rūgšties, magnio ir kalio. Juose taip pat yra liuteino, betakarotino ir omega-3 riebalų rūgščių.