Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip atrodo šių dienų stalas?

Mados, kvapų, interjero tendencijos – viskas prisitaiko prie mūsų besikeičiančių poreikių. Taip yra ir su naujais stalo dekoravimo vėjais. Kasdieniam stalui, prie kurio sėdame kasdien ir ne po kartą, skiriama vis daugiau dėmesio. Kaip atrodo šių dienų kasdieniškai paserviruotas stalas ir kokie yra vyraujantys pasirinkimai tarp estetų?
Stalo indai
Stalo indai / „iittala“ nuotr.

SODRIOS SPALVOS

„iittala“ nuotr./Stalo indai
„iittala“ nuotr./Stalo indai

Balti keraminiai indai su minimalia apdaila anksčiau buvo dažniausias pasirinkimas kasdieniam vartojimui, o šių dienų valgomasis neapsieina be spalvų. Beje, kuo jos labiau kontrastuojančios ir sodrios – tuo geriau. Tačiau svarbu paminėti, kad sodrių spalvų indai – pušų žalia, vandens melsva, rausva, aukso geltona – ir kiti stalo dekoro elementai dažniausiai nesudaro daugumą, o yra tik stalo akcentai.

ŽEMĖS SPALVOS

„iittala“ nuotr./Stalo indai
„iittala“ nuotr./Stalo indai

Pagrindinės šių dienų stalo dekoravimo spalvos yra randamos gamtoje. Tai samanų žalia, tamsiai melsva, vakaro pilka, ežero gelsvai žalia ir pan. Natūralias spalvas papildo ir natūralios medžiagos.

DRĄSIOS FORMOS

„iittala“ nuotr./Stalo indai
„iittala“ nuotr./Stalo indai

Kaip spalvos, kurios tarpusavyje yra derinamos vis drąsiau, taip ir lėkščių, puodelių, taurių, stiklinių bei stalo įrankių skirtingos formos papildo kur kas drąsesnę šių dienų stalo dekoravimo tendenciją. Vėlgi – klasiką derinant su moderniais ir griežtų formų indais kuriamas mūsų amžiaus braižas, dėl kurio, tikėtina, mūsų kartos interjerai bus žinomi ir po daugelio metų.

ŽALUMA IŠ LAUKŲ

„iittala“ nuotr./Stalo indai
„iittala“ nuotr./Stalo indai

Panašu, kad dirbtinių gėlių era išgyvena ne geriausius laikus ir lauko žalumynai vis dažniau atsiduria ant mūsų stalų. Žiupsnelis gamtos įmantrių formų vazose ne tik sukuria namų grožį, bet ir emocionaliai turi labai pozityvų poveikį sėdintiems prie stalo. Nelaukite švenčių įsimerkti į vazas ramunių, rugiagėlių ir kitų žalumynų.

DALIJIMOSI KULTŪRA

„iittala“ nuotr./Stalo indai
„iittala“ nuotr./Stalo indai

Jei namuose turite vos vieną ar kelis dubenis salotoms, tikėtina, greitu metu jų padaugės. Netgi geriausi pasaulio restoranai vis labiau skatina maisto dalijimosi tradiciją, atkeliavusią iš Rytų. Kartu su tuo vis labiau populiarėja indai, kurie skirti dalijimuisi.

FUNKCIONALUMAS

„iittala“ nuotr./Stalo indai
„iittala“ nuotr./Stalo indai

Galiausiai, bet visų pirmiausia yra vertinamas patyrimas. Todėl kiekviena inovacija ar patarimas neturėtų prasmės, jei jis būtų nepatogus ar nenaudingas. Šių dienų dizainas yra orientuojamas į funkcionalumą. Tai atsispindi ir stalo dekoravimo pasirinkimuose: indai, laikantys šiluma, multifunkcinės vazos, kurios gali būti panaudojamos kaip desertiniai indai, puodeliai-stiklinės ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas