Kaip ilgiau išsaugoti braškių skonį ir aromatą: 4 nesudėtingi, bet įdomūs būdai

Braškių sezonas šiais metais ankstyvas, intensyvus ir, visi puikiai žinome, baigsis greičiau, nei to norėtume. Todėl šiomis uogomis verta mėgautis visu pajėgumu. O ką daryti, jei netyčia braškių nusipirkote, gavote ar lysvėje jų sunoko daugiau, nei spėjate suvalgyti? Uogienės – ne vienintelis sprendimas, pažiūrėkite, kokiais kitais būdais galima pratęsti nuostabiųjų uogų gyvavimą.
Braškės
Braškės / Vida Press nuotr.

Vieniems šie braškių paruošimo būdai gali pasirodyti reikalaujantys pernelyg daug laiko ir pastangų, kitiems visai atvirkščiai – atskleis naujas braškių panaudojimo ruošiant patiekalus galimybes, taigi, džiovinkite, karamelizuokite ir kitaip įdomiai apdorokite.

Džiovintos braškės

Apdorojant braškes šiuo būdu, verta rinktis tvirtesnes uogas, kurias susmulkinkite vienodo dydžio nemažais gabaliukais, apvoliokite demerara cukruje ir dėkite džiūti į nekarštą orkaitę (ar specialų džiovintuvą) kelioms valandoms. Braškės neturi nei pajuosti, nei iškepti, taigi, svarbiausia čia laikas ir temperatūra. Pasižiūrėkite trumpą vaizdo siužetą:

VIDEO: How to Dehydrate Strawberries

Orkaitėje lėtai keptos braškės

Paruošti braškes šiuo būdu juokingai paprasta, tačiau tai, ką jūs gaunate, yra tamsios, itin intensyvaus skonio uogos tirštame sirupe. Toks pagardas idealiai tinka su graikišku jogurtu, ledais ar kuo tik jūs sugalvosite. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai berti vienodo dydžio braškes į skardą, apibarstyti cukrumi, paskleisti vienu sluoksniu ir kepti 150 °C temperatūroje, kol jos taps tamsios ir pliuškensis klampiame sirupe. Pasižiūrėkite, kaip visa tai atrodo:

VIDEO: Slow Roasted Strawberries

Trumpai troškinta braškių tyrė

Šviežias braškes skanu sutrinti (su žiupsneliu cukraus) ir kabinti šaukštais ar gardinti blynus. Tačiau dar intensyvesnio skonio ir ilgiau išsilaikanti bus braškių tyrė, kurią paruošite iš braškių, apelsinų sulčių ir šiek tiek ispaninio šalavijo sėklų. Nedaug darbo, puikus rezultatas, pažiūrėkite:

VIDEO: How to Make Berry Compote | Minimalist Baker

Karamelizuotos braškės

Žymusis šefas Gordonas Ramsay trumpame filmuke demonstruoja, kaip greitai paruošti karamelizuotas braškes. Tam pirmiausia keptuvėje reikia išlydyti cukrų, palaukti, kol jis taps auksinis, tuomet berti braškes, užtarkuoti citrinos žievelės, įspausti citrinos sulčių ir šiek tiek pakepti, kol braškės pasidengs karameliniu sirupu. Tinka beveik su bet kuo, pasižiūrėkite:

VIDEO: Gordon's Homemade Crumpets - Gordon Ramsay

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų