Vieniems šie braškių paruošimo būdai gali pasirodyti reikalaujantys pernelyg daug laiko ir pastangų, kitiems visai atvirkščiai – atskleis naujas braškių panaudojimo ruošiant patiekalus galimybes, taigi, džiovinkite, karamelizuokite ir kitaip įdomiai apdorokite.
Džiovintos braškės
Apdorojant braškes šiuo būdu, verta rinktis tvirtesnes uogas, kurias susmulkinkite vienodo dydžio nemažais gabaliukais, apvoliokite demerara cukruje ir dėkite džiūti į nekarštą orkaitę (ar specialų džiovintuvą) kelioms valandoms. Braškės neturi nei pajuosti, nei iškepti, taigi, svarbiausia čia laikas ir temperatūra. Pasižiūrėkite trumpą vaizdo siužetą:
Orkaitėje lėtai keptos braškės
Paruošti braškes šiuo būdu juokingai paprasta, tačiau tai, ką jūs gaunate, yra tamsios, itin intensyvaus skonio uogos tirštame sirupe. Toks pagardas idealiai tinka su graikišku jogurtu, ledais ar kuo tik jūs sugalvosite. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai berti vienodo dydžio braškes į skardą, apibarstyti cukrumi, paskleisti vienu sluoksniu ir kepti 150 °C temperatūroje, kol jos taps tamsios ir pliuškensis klampiame sirupe. Pasižiūrėkite, kaip visa tai atrodo:
Trumpai troškinta braškių tyrė
Šviežias braškes skanu sutrinti (su žiupsneliu cukraus) ir kabinti šaukštais ar gardinti blynus. Tačiau dar intensyvesnio skonio ir ilgiau išsilaikanti bus braškių tyrė, kurią paruošite iš braškių, apelsinų sulčių ir šiek tiek ispaninio šalavijo sėklų. Nedaug darbo, puikus rezultatas, pažiūrėkite:
Karamelizuotos braškės
Žymusis šefas Gordonas Ramsay trumpame filmuke demonstruoja, kaip greitai paruošti karamelizuotas braškes. Tam pirmiausia keptuvėje reikia išlydyti cukrų, palaukti, kol jis taps auksinis, tuomet berti braškes, užtarkuoti citrinos žievelės, įspausti citrinos sulčių ir šiek tiek pakepti, kol braškės pasidengs karameliniu sirupu. Tinka beveik su bet kuo, pasižiūrėkite: