Kaip iš pasakos: avižų košė su kokosų pienu ir cinamonu

Avižose yra daug maistinių skaidulų vadinamų beta gliukanais. Šios skaidulos gali padėti sumažinti blogojo cholesterolio kiekį.
Vaidos Kurpienės avižų košė
Vaidos Kurpienės avižų košė / Asmeninio arch. nuotr.

Reikės:

  • 60 g avižų;
  • 50 ml kokosų pieno 18 % riebumo;
  • 1,5 g cinamono;
  • 1 g druskos.

Gaminimas:

Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.

Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) ,kokosų pienu bei druska, užverdame.

Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo.

Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos. Pagamintą avižinę košę pagardiname cinamonu ir išmaišome.

Skanaus!

Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.

Asmeninio arch. nuotr./Vaida Kurpienė
Asmeninio arch. nuotr./Vaida Kurpienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų