Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip iš restorano: šoninės kepsneliai su odele

Riebesnės mėsos mėgėjai niekada neatsisako šoninės. Šis receptas būtent jums. „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius pranešime žiniasklaidai dalinasi receptu.
Kepta šoninė
Kepta šoninė / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1kg šoninės su odele;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 gab. imbiero;
  • Keli svogūno laiškai;
  • 2–3 valg.š. cukraus;
  • 1 arbat.š. anyžiaus,
  • 1 arbat.š. pipirų grūdelių;
  • 2–3 valg.š. sojos.

Gaminimas:

  1. Šoninę su mėsos, riebalų sluoksneliu ir odele supjaustykite stambiais gabalais. Pasūdykite. Pakepkite iš visų pusių tol, kol gražiai apskrus.

  2. Svogūną supjaustykite šiaudeliais, česnaką susmulkinkite, imbierą pjaustykite riekelėmis, o svogūno laiškus – stambiai.

  3. Apskrudusius mėsos gabaliukus išimkite, riebalus nupilkite į indą. Toje pačioje keptuvėje pakepkite svogūną, česnakus, o ant viršaus sudėkite mėsą ir kepkite toliau.

  4. Apibarstykite cukrumi ir maišydami pakepkite kelias minutes, kol karamelizuosis.

  5. Sudėkite imbiero riekeles, anyžių, pipirų grūdelių, sudėkite svogūno laiškus. Užpilkite sojos padažu.

  6. Užpilkite karštu vandeniu tiek, kad apsemtų mėsą. Uždenkite ir troškinkite ant lėtos ugnies 40–60 min., kol mėsa suminkštės.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai