Reikės:
- 1kg šoninės su odele;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 gab. imbiero;
- Keli svogūno laiškai;
- 2–3 valg.š. cukraus;
- 1 arbat.š. anyžiaus,
- 1 arbat.š. pipirų grūdelių;
- 2–3 valg.š. sojos.
Gaminimas:
-
Šoninę su mėsos, riebalų sluoksneliu ir odele supjaustykite stambiais gabalais. Pasūdykite. Pakepkite iš visų pusių tol, kol gražiai apskrus.
-
Svogūną supjaustykite šiaudeliais, česnaką susmulkinkite, imbierą pjaustykite riekelėmis, o svogūno laiškus – stambiai.
-
Apskrudusius mėsos gabaliukus išimkite, riebalus nupilkite į indą. Toje pačioje keptuvėje pakepkite svogūną, česnakus, o ant viršaus sudėkite mėsą ir kepkite toliau.
-
Apibarstykite cukrumi ir maišydami pakepkite kelias minutes, kol karamelizuosis.
-
Sudėkite imbiero riekeles, anyžių, pipirų grūdelių, sudėkite svogūno laiškus. Užpilkite sojos padažu.
-
Užpilkite karštu vandeniu tiek, kad apsemtų mėsą. Uždenkite ir troškinkite ant lėtos ugnies 40–60 min., kol mėsa suminkštės.
Skanaus!