Ingredientai:
- 6–8 kruasanai;
- keli šaukštai „Nutellos“;
- keli šaukštai kreminio sūrio be priedų;
- 4 kiaušiniai;
- 1 stiklinė pieno;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 50 g sviesto, išlydyto (ir dar gabalėlis minkšto kepimo formos ištepimui);
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- braškių, supjaustytų griežinėliais;
- saujelė šilauogių.
Gaminimas:
1. Pirmiausia dubenėlyje išsukite kreminį sūrį ir „Nutellą“ iki vientisos masės.
2. Kiekvieną kruasaną perpjaukite horizontaliai pusiau, apatinę pusę patepkite gautu sūrio ir „Nutellos“ užtepu, uždėkite viršutinę dalį, o tada kiekvieną kruasaną perpjaukite vertikaliai pusiau.
3. Dubenyje išplakite kiaušinius su pienu, lydytu sviestu ir cukrumi.
4. Nedidelę kepimo formą aukštesniais kraštais ištepkite sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
5. Sudėkite kruasanų puseles į kepimo formą. Tada užpilkite ant jų pagamintą kiaušinių ir pieno plakinį. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40–50 min., kol kiaušinių masė iškeps ir apskrus.
6. Išimkite skardą su apkepu iš orkaitės, berkite uogų, o tada dėkite mentele į lėkštutes ir tiekite. Jei norisi saldžiau, galima pašlakstyti klevų sirupu ar viršų dar pabarstyti cukrumi ar cukraus pudra.