Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip išgelbėt padžiūvusius kruasanus? Iškepkite pasakišką jų apkepą

Kruasanai skanūs tik vieną dieną, tačiau jei užsimojote, prisipirkote daug ir visų nesuvalgėte, kitą dieną galima juos išgelbėti. Ne tik išgelbėti, bet iškepti nuostabų apkepą, kuris valgytojus privers aiktelėti.
Kruasanų apkepas
Kruasanų apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 68 kruasanai;
  • keli šaukštai „Nutellos“;
  • keli šaukštai kreminio sūrio be priedų;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1 stiklinė pieno;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 50 g sviesto, išlydyto (ir dar gabalėlis minkšto kepimo formos ištepimui);
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • braškių, supjaustytų griežinėliais;
  • saujelė šilauogių.

Gaminimas:

1. Pirmiausia dubenėlyje išsukite kreminį sūrį ir „Nutellą“ iki vientisos masės.

2. Kiekvieną kruasaną perpjaukite horizontaliai pusiau, apatinę pusę patepkite gautu sūrio ir „Nutellos“ užtepu, uždėkite viršutinę dalį, o tada kiekvieną kruasaną perpjaukite vertikaliai pusiau.

3. Dubenyje išplakite kiaušinius su pienu, lydytu sviestu ir cukrumi.

4. Nedidelę kepimo formą aukštesniais kraštais ištepkite sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

5. Sudėkite kruasanų puseles į kepimo formą. Tada užpilkite ant jų pagamintą kiaušinių ir pieno plakinį. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 4050 min., kol kiaušinių masė iškeps ir apskrus.

6. Išimkite skardą su apkepu iš orkaitės, berkite uogų, o tada dėkite mentele į lėkštutes ir tiekite. Jei norisi saldžiau, galima pašlakstyti klevų sirupu ar viršų dar pabarstyti cukrumi ar cukraus pudra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas