Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 10

Kaip iškepti skanius sausainius su šokolado lašeliais: 10 patarimų ir receptai

Gardžių kepinių nebus per daug, tik jais mėgaujantis pravartu jausti saiką. Tikra desertų klasika yra sviestiniai sausainiai su šokolado lašeliais. Patys geriausi jie tada, kai išorėje yra traškūs, o viduje išlikę šiek tiek minkšti. Kad būtent tokie ir pavyktų, verta vadovautis keliais patarimais.
Sausainiai su šokoladu
Sausainiai su šokoladu / Vida Press nuotr.

Naudingi patarimai:

  • Likus kelioms valandoms iki tešlos gaminimo išimkite sviestą ir kiaušinius iš šaldytuvo – jie turi būti kambario temperatūros;
  • Kruopščiai ir kantriai išsukite sviestą su cukrumi iki purumo, masė turi tapti balkšva, jos apimtis padidėti;
  • Šie sausainiai dažniausiai nekočiojami, nes tešla tam per minkšta. Paprastai tešla kiek palaikoma šaldytuve, kol sutvirtėja, o tada masė kabinama šaukštu (pavydžiui, specialiu ledams ar paprastu valgomuoju) ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėliojami kauburėliai;
  • Jei norite įdomesnio, intensyvesnio skonio ir drėgnesnių sausainių, dalį (iki trečdalio) kvietinių miltų pakeiskite ruginiais.
  • Jei norite sausainių su minkštesniu, drėgnesniu vidumi, rinkitės receptus, kuriuose siūloma naudoti rudąjį cukrų (arba patys pakeiskite baltąjį būtent tokiu);
  • Jei norite papildomo skonio akcento, galite į tešlą įpilti apie šaukštą stipraus alkoholio;
  • Naudokite kokybiškus šokolado lašelius arba gana stambiai, tačiau maždaug vienodais gabalėliais sukapotą šokolado plytelę;

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas