Naudingi patarimai:
- Likus kelioms valandoms iki tešlos gaminimo išimkite sviestą ir kiaušinius iš šaldytuvo – jie turi būti kambario temperatūros;
- Kruopščiai ir kantriai išsukite sviestą su cukrumi iki purumo, masė turi tapti balkšva, jos apimtis padidėti;
- Šie sausainiai dažniausiai nekočiojami, nes tešla tam per minkšta. Paprastai tešla kiek palaikoma šaldytuve, kol sutvirtėja, o tada masė kabinama šaukštu (pavydžiui, specialiu ledams ar paprastu valgomuoju) ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėliojami kauburėliai;
- Jei norite įdomesnio, intensyvesnio skonio ir drėgnesnių sausainių, dalį (iki trečdalio) kvietinių miltų pakeiskite ruginiais.
- Jei norite sausainių su minkštesniu, drėgnesniu vidumi, rinkitės receptus, kuriuose siūloma naudoti rudąjį cukrų (arba patys pakeiskite baltąjį būtent tokiu);
- Jei norite papildomo skonio akcento, galite į tešlą įpilti apie šaukštą stipraus alkoholio;
- Naudokite kokybiškus šokolado lašelius arba gana stambiai, tačiau maždaug vienodais gabalėliais sukapotą šokolado plytelę;