4 porcijoms reikės:
- 700 ml natūralaus DVARO pieno,
- 100 g juodo šokolado,
- 100 g pieninio šokolado,
- 1 šaukšto kakavos,
- 1 šaukšto tamsaus cukraus,
- 1 šaukštelio malto imbiero,
- 1 šaukštelio cinamono,
- 1/2 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
- žiupsnelio tarkuoto muskato,
- šiek tiek druskos.
Plaktai grietinėlei:
- 200 ml 35% riebumo DVARO grietinėlės,
- 75 g cukraus,
- 1/2 šaukštelio želatinos.
Gaminimas:
- Išbrinkiname želatiną 2 šaukštuose vandens.
- Pakaitiname mikrobangų krosnelėje ar puode apie 15 sekundžių, kad ištirptų.
- Išplakamame šaltą grietinėlę su cukrumi, supilame tirpintą želatiną ir dar šiek tiek paplakame.
- Nedideliame puode užverdame pieną, suberiame smulkintą šokoladą, kakavą, cukrų, druską ir visus prieskonius.
- Maišant paverdame ant vidutinės kaitros apie 15 min.
- Išpilstome į 4 puodelius, dekoruojame plakta grietinėle ir malta kakava.
Skanaus!