„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
2023 02 09

Kaip namuose pasigaminti rikotos? Viskas paprasčiau, nei galėjot pamanyti

Yra nemažai patiekalų, žinoma, ypač itališkos kilmės (iš kur šis produktas ir kilęs), kuriems reikia rikotos. Nors kartais sakome „rikotos sūris“, techniškai tai joks sūris, jis nei slėgtas, nei fermentuotas, o savo konsistencija labiau primena švelnią varškę. Jums net nebūtina brangokos rikotos pirkti, galit paprastai jos pasigaminti.
Rikota
Rikota / Vida Press nuotr.

Patarimai prieš pradedant:

  • pagrindinis rikotos ingredientas – pienas, kuo jis riebesnis, tuo rikota kremiškesnė, švelnesnė. Tik jokiu būdu nenaudokit ultra aukštoje temperatūroje kaitinto pieno, rikota iš jo nepavyks.
  • jei norit itin kremiškos rikotos, galima naudoti pieno ir grietinėlės mišinį. Jų santykis galėtų būti 3:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs