2023 02 09

Kaip namuose pasigaminti rikotos? Viskas paprasčiau, nei galėjot pamanyti

Yra nemažai patiekalų, žinoma, ypač itališkos kilmės (iš kur šis produktas ir kilęs), kuriems reikia rikotos. Nors kartais sakome „rikotos sūris“, techniškai tai joks sūris, jis nei slėgtas, nei fermentuotas, o savo konsistencija labiau primena švelnią varškę. Jums net nebūtina brangokos rikotos pirkti, galit paprastai jos pasigaminti.
Rikota
Rikota / Vida Press nuotr.

Patarimai prieš pradedant:

  • pagrindinis rikotos ingredientas – pienas, kuo jis riebesnis, tuo rikota kremiškesnė, švelnesnė. Tik jokiu būdu nenaudokit ultra aukštoje temperatūroje kaitinto pieno, rikota iš jo nepavyks.
  • jei norit itin kremiškos rikotos, galima naudoti pieno ir grietinėlės mišinį. Jų santykis galėtų būti 3:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų