Marinatai tiks įvairioms mėsos rūšims, o ir leis eksperimentuoti – atraskite sau tinkančius skonius.
TAIP PAT SKAITYKITE:
6 būdai, kaip užmarinuoti šašlyką
Skonio meistro receptai: kaip marinuoti šašlyką Joninėms?
Receptų rinkinys iškylai: nuo greitai užraugtų agurkėlių iki šašlykų
Kepame mėsą ant grilio: marinatų receptai kiaulienai, jautienai, paukštienai
Kaip gaminti
- Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais, svogūnus – žiedais, prieskonius sutrinkite trintuvėje.
- Mėsą sudėkite į indą, suberkite prieskonius ir svogūnus bei viską gerai permaišykite.
- Supilkite į mėsą granatų sultis ir gerai viską permaišykite, tada supilkite aliejų ir dar kartą gerai sumaišykite. Marinuokite mėsą vieną parą, o druską suberkite likus kuriam laikui iki šašlykų kepimo.
Suskleisti
Ingredientai
Petražolės: 2.00 sauja
Sojų padažas: 50.00 ml
Medus: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
- Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą.
- Trintuve sutrinkite ir sumaišykite petražoles, sojų padažą, medų, augalinį aliejų, česnaką, ryžių actą iki vientisos masės.
- Mėsą užpilkite gautu marinatu ir uždenkite plėvele. Marinuokite nuo 30 minučių, jeigu reikia greitai, iki paros.
Suskleisti
Receptas: Itin greiti šašlykai su pomidorų sultimis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 /
85
Receptas
Ingredientai
Pomidorų sultys: 1.00 st.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kaip gaminti
- Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą.
- Pomidorų sultis sumaišykite su aitriosios raudonosios paprikos milteliais, 1 trintuvėje trintu svogūnu bei 3 česnakų skiltelėmis.
- Gautu marinatu pagardinkite mėsą ir palikite kelioms valandoms. Druska skaninkite prieš kepimą.
Suskleisti
Ingredientai
Medus: 70.00 ml
Balzaminis actas: 70.00 ml
Aliejus: 70.00 ml
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kaip gaminti
- Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą.
- Sumaišykite medų, balzaminį actą, aliejų, šviežiai maltus juoduosius pipirus, česnaką iki vientisos masės.
- Gautu marinatu užpilkite mėsą, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis. Druska gardinkite prieš kepimą.
Suskleisti
Ingredientai
Imbieras: 50.00 g
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Sojų padažas: 50.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Supjaustykite mėsą gabalėliais ir sudėkite į indą.
- Sumaišykite smulkiai supjaustytą imbierą, žaliąją citriną, smulkintą raudonąjį svogūną, aitriosios paprikos ankštį, česnaką, sojų padažą, augalinį aliejų.
- Gautą marinatą supilkite ant mėsos ir gerai išmaišykite. Marinuokite kelias valandas.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Supjaustykite mėsą gabalėliais ir sudėkite į indą.
- Išspauskite sultis iš didelės citrinos, trintuvu sutrinkite 3 svogūnus iki vientisos masės ir viską gerai sumaišykite.
- Gautą masę supilkite ant šašlykų ir gerai permaišykite rankomis. Tuomet supilkite 0,5 l silpnai gazuoto vandens ir marinuokite 2-3 valandas arba parą. Druska pagardinkite prieš kepimą.
Suskleisti