Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip profesionaliai ruošta kava mėgautis namuose?

Kava kavai nelygi – sutiks kiekvienas, bent kartą paragavęs po įmantriais pavadinimais besislepiančios ir profesionalių baristų ruoštos kavos. Nuo su specialiai plakta puta ruoštų fletvaitų iki už Atlanto išpopuliarėjusių šaltųjų frapučinų, šiandien kava nebėra tik paprasta plikyta kava. Ir ja mėgautis galima savo namuose.
Kaip profesionaliai ruošta kava mėgautis namuose?
Kaip profesionaliai ruošta kava mėgautis namuose? / Gabrielės Žutautaitės nuotr.

Įmantrūs kavos gėrimai – tiesiai į namus

Nuo šiol, užsigeidus įmantrios kavos, nebūtina lėkti į virtuvę – jos jums atvežti gali „Wolt“ kurjeriai. Visai kaip ir produktų ar restoranų maisto pristatymo atveju, įvairių skonių ir rūšių kava yra pristatoma iš kavinių, kur ją ruošė profesionalios baristos. Lates, kapučinus, karamelinius makijatus ar espresą su toniku užsisakyti galima iš daugelio pamiltų didžiųjų miestų kavinių: „Caffeine“, „Vero Cafe“ ar „Caif Cafe“.

Ten kava yra ne tik profesionaliai ruošiama, bet ir specialiai užsandarinama. Kad būtų galima išvengti bet kokių nemalonumų, pristatymui į namus kiekviena kavinė renkasi specialius, kelionėms skirtus vienkartinius puodelius. Taip kava jus pasieks lyg ką tik paruošta.

Gabrielės Žutautaitės nuotr./1Kaip profesionaliai ruošta kava mėgautis namuose?
Gabrielės Žutautaitės nuotr./1Kaip profesionaliai ruošta kava mėgautis namuose?

Kavą derinkite su desertais

Sakysite, kokia kava be deserto? Mes pritariame – būtent todėl iš kiekvienos kavinės galima užsisakyti ne tik jau paruoštos kavos, bet ir užkandžių bei desertų.

Norėdami geriausiai atskleisti ir kavos, ir deserto skonį, rinkitės laiko patikrintus derinius:

  • Dėl savo intensyvaus skonio espresas neretai gali užgožti skanaujamą desertą. Būtent todėl greta espreso rekomenduojama rinktis tiek pat intensyvius ar jam skoniu nenusileidžiančius desertus, pavyzdžiui, šokoladinį pyragą, tortą arba braunį.
  • Už espresą kiek švelnesnė juoda kava, dar vadinama amerikietiška kava („americano“), tobulai dera su riešutų desertais. Prie jos skanaukite riešutų pyragus, tartaletes, batonėlius, desertus su riešutų sviestu.
  • Prie pieniškų kavos gėrimų, pavyzdžiui, latės, kapučino ar fletvaito, mėgaukitės švelnesnių skonių desertais. Prie šios kavos tiks įvairiausi sausainiai, eklerai, kanelės, makarunai, sūrio pyragai ar tartaletės.
Gabrielės Žutautaitės nuotr./Kaip profesionaliai ruošta kava mėgautis namuose?
Gabrielės Žutautaitės nuotr./Kaip profesionaliai ruošta kava mėgautis namuose?
  • Moka ar kitus saldesnius, su sirupais ruošiamus gėrimus, derinkite su mažiausiai saldžiais ar kiek sveikesniais desertais. Kaip tik tokia yra bananų duona, jogurtas su granola ar keksiukas su uogomis. Visada galima rinktis ne tik saldžius, bet ir sūrius užkandžius: kavinės taip pat siūlo salotas, sumuštinius ar suktinukus, kurie puikiai derės prie saldžios kavos.
  • Jeigu kavą mėgstate keisti tonizuojančia mačia arbata arba late, ją ragaukite su sūrio pyragais ar kitais sūrio desertais.

Daugiau kavos ir desertų derinių arba netikėtų kavos gėrimų atraskite programėlėje „Wolt“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas