O jei sudarytume maisto produktų-„gelbėtojų“ sąrašą? Kas prasiveržtų jo priekin?
Itališko stiliaus padažas „Maggi“, matyt, būtų be konkurencijos pirmoje vietoje.
Būtent jis padeda sukurti ir pagardinti begalę patiekalų – netgi naujam gyvenimui prikelti iš po vakarienės likusius maisto likučius.
Vienas tokių variantų – itališku pomidorų padažu „Maggi“ gardinti lazanijos suktinukai su sūriu. Paprasta, greita ir tvaru!
Ingredientai:
- 6–8 lakštai lazanijai
- 1 indelis „Maggi“ itališko stiliaus padažo
- 300 g rikotos sūrio
- 1 kiaušinis
- 200 g tarkuoto mocarelos sūrio
- 150 g tarkuoto permezano sūrio
- 2–3 sukapotų česnako skiltelių
- Druskos ir pipirų
- Šviežio baziliko
- Alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Paruošimas nėra sudėtingas, o rezultatas stulbinančiai gardus. Lazanijos lakštus reikia išvirti, o įdarui panaudoti, tai ką jau turite šaldytuve: įvairius sūrius, kumpį, maltą mėsą, turimas daržoves ir pomidorų padažą (taigi puikus produktų sunaudojimas po likusios vakarienės).
Patiekalas pelnys ir didelių, ir mažų simpatijas. Visus ingredientus į skanią visumą sujungs itališkas „Maggi“ pomidorų padažas. Taigi, apie viską nuo pradžių.
Lazanijos lakštus virkite pasūdytame vandenyje 8–10 minučių, kol beveik suminkštės. Ištraukite iš vandens ir sudėkite atskirai, kad nesuliptų.
Dubenyje sumaišykite rikotą, kiaušinį, maždaug du trečdalius tarkuotos mocarelos ir parmezano sūrio ir smulkintą česnaką.
Mišinį pagardinkite druska ir pipirais ir, jei norite, įmaišykite saują smulkintų bazilikų.
Kepimo formos dugną aptepkite maždaug pusę indelio „Maggi“ pomidorų padažo.
Ant lazanijos lėkšto užtepkite šaukštą pomidorų padažo „Maggi“ ir dėkite apie 2 šaukštus sūrio įdaro. Suvyniokite lakštą į ritinuką ir dėkite į formą išteptą „Maggi“ padažu.
Taip pakartokite su visais lazanijos lakštais. Užpilkite likusį pomidorų padažą ant visų į formą sudėtų lazanijos lakštų ir pabarstykite likusiu sūriu.
Jei norite, ant ritinių galite dėti daugiau pomidorų skiltelių. Į formą įpilkite alyvuogių aliejaus ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25–30 minučių, kol sūris išsilydys ir suktinukai iškeps. Patiekdami pabarstykite šviežiu baziliku.
Patarimas! Tokius vyniotinius galite paruošti iš anksto ir laikyti formą šaldytuve. Tokiu būdu, pavyzdžiui, galite greitai paruošti patiekalą gražiam darbo dienos vakarui.
Vėstantys orai grąžina prie skonio klasikos – sušildančios sriubos
Ne taip nesvarbu, kas liko po jūsų vakarienės – kepto kumpio ar pusžiedžiais supjaustytų svogūnų, viską galima paversti nauju patiekalu. Sriuba gelbėtoja, taip esame pakrikštiję šiupininę, kuri labai gerai sušildo ir tampa sočia vakaro kompanione. Virtuvės šefai ją dievina, nes yra, kur „išsiųsti“ užsilikusius dešros, agurkų ar kitų maisto produktų likučius.
Kažin ar ir surasime gardesnį ir stipresnį rudeninį hitą virtuvėje nei ji?
Bent kiek gaminantys tikrai ne kartą yra jai duoklę atidavę vien už tai, kad ji tokia „sukalbama“ ir „prijaučianti“ tvariam gyvenimui.
Jei dar neturite savos šiupininės recepto, mielai pasidalinsime „Maggi“ sriubos variacija. Pamėginkite. Čia išties daug nepakartojamo skonio!
Šiupininė sriuba
Ingredientai
- 2 pusžiedžiais supjaustyti svogūnai
- 100 g pomidorų pastos
- 2 šaukšteliai „Maggi“ kečupo
- 2 „Maggi BIO“ sultinio kubeliai ir 1 litras vandens
- 200 g rūkytos dešros (supjaustytos)
- 200 g virto/kepto kumpio (pjaustyto)
- 100 g smulkintų vynuogių
- 3 rauginti agurkai + šiek tiek agurkų skysčio
- 2–3 šaukštų alyvuogių
- Druskos ir pipirų
- Laurų lapeliai (2 vnt.)
- Aliejus kepimui
- Pagardinimui šviežių petražolių ir grietinės
Gaminimas:
Puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus iki auksinės spalvos.
Įdėkite pomidorų pastą, rūkytą dešrą ir „Maggi“ kečupą, apkepinkite ir užpilkite karštu vandeniu, sutrupinkite sultinio kubelius. Įmeskite lauro lapelius.
Virkite ant lėtos ugnies keliolika minučių, suberkite pjaustytą kumpį, vynuoges, alyvuoges ir supjaustytus raugintus agurkus.
Pagardinkite druska, pipirais ir, jei norite, agurkų sūrymu. Patiekdami nepamirškite grietinės ir pabarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis.
BBQ plėšyta vištiena
Šį receptą paruošite su minimaliomis pastangomis, tiesa, laiko šiek tiek reikės. Tačiau garantuojame, patiekalas taps visų, ypač vaikų, pamėgtu ir nuo stalo išgaruos akimirksniu.
Itin patogu šį patiekalą pasiruošti savaitgalį ir įdėti į šaldytuvą, kaip paruoštuką šiokiadieniui, kada taip trūksta laiko gaminti.
Plėšytą vištieną patiekite ant tortilijos, tarp mėsainių bandelės arba su itališka duonele, patiekite šviežių salotų lapų ir daržovių, jei norite, su sūrio gabalėliu.
Eksperimentuokite arba naudokite, tai, ką tuo metu turite šaldytuve (jauskitės laisvi eksperimentuoti).
Receptui rekomenduojame naudoti vištienos šlaunelių mėsą be odos ir kaulų, kuri išlieka sultingesnė nei vištienos filė.
Dėl naujojo „Maggi“ BBQ skonio padažo vištiena išlaikys labai malonų, šiek tiek dūminį skonį, tarsi būtų paruošta ant grotelių.
Taigi, skaniai, sveikai ir gardžiai valgykime ir rudenį!
Ingredientai
- 1 kg vištienos be kaulų ir odos
- 2 šaukštų „Maggi“ BBQ padažo (papildomai reiks serviravimui)
- 1 arbatinio šaukštelio medaus
- 2 arbatinių šaukštelių sojos padažo
- 2–3 sukapotų česnako skiltelių
- 1 arbatinio šaukštelio rūkytos saldžiosios paprikos miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- aliejaus
- šviežiai maltų pipirų
- Šviežių prieskoninių žolelių (krapų, ir kt.)
Dubenyje sumaišykite „Maggi BBQ“ padažą, medų, sojų padažą, smulkintą česnaką, rūkytą papriką, druską ir pipirus.
Pilkite marinatą ant vištienos šlaunelių mėsos ir sumaišykite rankomis, kad vištienos mėsa būtų visiškai padengta padažu.
Ketaus puodą ar keraminį orkaitės puodą apšlakstykite aliejumi ir į jį sudėkite vištieną. Būtų gerai, jei puodas taip pat turėtų dangtį.
Uždenkite puodo dangtį arba, jei jo nėra, sandariai uždenkite puodą folija, šaukite į 140–150 laipsnių įkaitintą orkaitę ir „pamirškite“ jį, kad patiekalas keptų dvi valandas ar šiek tiek ilgiau.
Kuo ilgiau vištiena bręsta, tuo ji tampa minkštesnė ir malonesnė vėliau ją suplėšyti.
Puodą išimkite iš orkaitės ir dviem šakutėmis suplėšykite vištieną juostelėmis.
Pabarstykite šviežiomis žolelėmis. Patiekite ant traškaus pyrago, tarp mėsainio bandelių arba ant duonos gabalėlio.
Nepamirškite šviežių salotų lapų, daržovių, sūrio ar bet ko kito, kas jums patinka. Gardinkite „Maggi“ BBQ padažu.
Linkime gardžių eksperimentų virtuvėje!