Tešlai reikės:
- 300 g miltų,
- 180 g sviesto,
- 60 g cukraus,
- 60 g kakavos miltelių,
- 20 g vanilinio cukraus,
- žiupsnelio druskos.
Varškės įdarui:
- 600 g varškės,
- 180 g cukraus,
- 120 g grietinės,
- 3 kiaušinių,
- 20 g vanilinio cukraus,
- 2 valg. š. krakmolo.
Gaminimas:
Į dubenį suberkite miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite, persijokite per sietelį ir įtarkuokite atšaldytą sviestą. Pirštais trinkite ir maišykite, kol gausis biri masė.
Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite varškę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje iki standumo išplakite kiaušinius. Dalimis sukrėskite į varškės masę ir atsargiai išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir suberkite pusę tešlos trupinių. Išlyginkite ir sukrėskite varškės masę. Ant suberkite likusius trupinius ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 50-60 minučių.
Pyragą atvėsinkite ant grotelių, supjaustykite ir patiekite.
Skanaus!