Reikės:
- 500 g kalakutienos šlaunelių mėsos,
- Mėgstamų prieskonių,
- 1 didelės brokolio galvos,
- 2 didelių morkų,
- 40 g čederio sūrio (viršuj, nebūtina).
Užpilui:
- 1 skardinės kokosų pieno,
- 60 g mozzarella sūrio,
- 3 skiltelių česnako,
- 3 šakelių šviežio rozmarino,
- Šiek tiek druskos,
- Šiek tiek pipirų.
Gaminimas:
Kalakutienos šlaunelių mėsą pagardiname mėgstamais prieskoniais, aš naudojau: provanso žoleles, jūros druską, saldžiąją papriką, juoduosius pipirus ir karį.
Kepame 20-25 min. karšto oro gruzdintuvėje grill režimu. Iškepus susmulkiname.
Brokolio galvą dedame į verdantį vandenį kotu į viršų, verdame 3-5 minutes. Apvirus nupjaustome smulkiai žiedynus.
Morkas sutarkuojame šiaudeliais, jei neturime tokio prietaiso - burokine tarka. Pakepame 5-7 min. ant sviesto.
Visus ingredientus (išskyrus užpilo) sumaišome tarpusavy, pilame padažą, pabarstome sūriu.
Indą su patiekalu dedame į orkaitė 180C laipsnių kaitra, vėjelis viršus - apačia.
Skanaus!
Dėkojame Laurai už receptą! Daugiau sveikų Lauros Panavės receptų galite rasti jos FB paskyroje.