15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalakutienos kebabai

Nors šiluma per daug nelepina, savaitgalį gamtoje šviečiant saulei malonu užsikurti griliuką ir pasikepti mėsytės. Vietoj šašlykų šiandien siūlome išmėginti kebabus - maltos mėsos iešmelius.
Kalakutienos kebabai
Kalakutienos kebabai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 500 g maltos kalakutienos,
  • ½ svogūno,
  • 2 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių,
  • saujelės petražolių,
  • 1 arb. š. maltos kalendros,
  • 1 arb. š. malto kumino,
  • ½ arb. š. cinamono,
  • 1/4 arb. š. kajeno pipirų,
  • 1/4 arb. š. malto imbiero,
  • 1/4 arb. š. maltų juodųjų pipirų,
  • 1 skiltelės česnako,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio malto muskato riešuto.

Gaminimas:

Maltą kalakutieną sumaišykite su visais prieskoniais bei susmulkintu svogūnu ir česnaku. Gerai išminkykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ir padėkite bent valandai šaltai. Galite pasiruošti iš vakaro, o kepti kitą dieną.

Šlapiomis rankomis ant iešmelių formuokite dešreles ir kepkite įkaitintame grilyje.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais