„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kalėdinis riešutų pyragas: kepame jau dabar!

Kąsnelis šio pyrago burną akimirksniu pripildo sodraus skonio, kuriame susipina ryškus graikinių riešutų, apgaubtų švelnia medaus ir grietinėlės karamele, aromatas. Nuostabus kalėdinis pyragas, kurį kepti reikia jau dabar, o mėgautis per šventes. Mat tikrąjį skonį jis įgauna būtent pastovėjęs, kai subręsta.
Riešutų pyragas
Riešutų pyragas / 123RF.com nuotr.

Tešlai reikės:

  • 350 g miltų,
  • 200 g cukraus,
  • 250 g šalto „Piemenėlio Excellence“ sviesto,
  • 1 kiaušinio,
  • žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės:

  • 300 g graikiškų riešutų,
  • 150 g „Piemenėlio Excellence“ riebios grietinėlės,
  • 200 g cukraus,
  • 3 valg. š. medaus.

Gaminimas:

Į dubenį suberiame miltus, cukrų, druską, sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus įmušame kiaušinį ir viską sumaišome dideliu plačiu peiliu, paskui greitai suminkome tešlą. Jei tešla nelimpa, įpilame vieną-du šaukštus labai šalto vandens. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame valandai į šaldiklį.

Keptuvėje truputį apkepiname riešutus, tada suberiame cukrų ir ant nedidelės kaitros nuolat maišydami pakaitiname, kol gražiai pagels.

Tada supilame grietinėlę bei medų, gerai išmaišome ir pakaitiname iki virimo, tada nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

Sustingusią tešlą iškočiojame į apskritimą ir išklojame ja sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą, padarydami aukštus kraštelius.

Į vidurį sukrečiame įdarą, o kraštelius gražiai apipjauname.

Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Pyragą kepame maždaug 40 min. Atvėsusį pyragą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame bręsti. Skaniausias būna po dviejų savaičių, tačiau galite valgyti ir iš karto.

Skanaus!

Gintarė

Dėkojame Gintarei už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio Excellence“ prizų!

123RF.com nuotr./Riešutų pyragas
123RF.com nuotr./Riešutų pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“