Tešlai reikės:
- 350 g miltų,
- 200 g cukraus,
- 250 g šalto „Piemenėlio Excellence“ sviesto,
- 1 kiaušinio,
- žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
- 300 g graikiškų riešutų,
- 150 g „Piemenėlio Excellence“ riebios grietinėlės,
- 200 g cukraus,
- 3 valg. š. medaus.
Gaminimas:
Į dubenį suberiame miltus, cukrų, druską, sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus įmušame kiaušinį ir viską sumaišome dideliu plačiu peiliu, paskui greitai suminkome tešlą. Jei tešla nelimpa, įpilame vieną-du šaukštus labai šalto vandens. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame valandai į šaldiklį.
Keptuvėje truputį apkepiname riešutus, tada suberiame cukrų ir ant nedidelės kaitros nuolat maišydami pakaitiname, kol gražiai pagels.
Tada supilame grietinėlę bei medų, gerai išmaišome ir pakaitiname iki virimo, tada nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
Sustingusią tešlą iškočiojame į apskritimą ir išklojame ja sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą, padarydami aukštus kraštelius.
Į vidurį sukrečiame įdarą, o kraštelius gražiai apipjauname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Pyragą kepame maždaug 40 min. Atvėsusį pyragą suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame bręsti. Skaniausias būna po dviejų savaičių, tačiau galite valgyti ir iš karto.
Skanaus!
Gintarė
Dėkojame Gintarei už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio Excellence“ prizų!