Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdomis kvepiantis pirmasis Aurėjos medaus tortas

Sutikite – kai virtuvėje kartu su tėvais šeimininkauja ir vaikai, maistas gaunasi dvigubai skanesnis! „Vaflių namų“ bendrasavininkės Lauros Mazalienės namuose maistą gamina visi – prie šaunios komandos prisijungė ir Aurėja, iškepusi pirmąjį Kalėdomis kvepiantį medaus tortą. „Jei pavyko jai, neabejotinai pavyks ir jums“, – tikina Laura ir kviečia visus išmėginti puikų receptą.
Kalėdomis kvepiantis pirmasis Aurėjos medaus tortas
Kalėdomis kvepiantis pirmasis Aurėjos medaus tortas / Asmeninio archyvo nuotr.

Tiesa, vienas nedidelis, tačiau esminis niuansas – puikiam rezultatui Laura Mazalienė visada renkasi DVARO pieno produktų liniją. Tada kokybė būna garantuota!

Asmeninio archyvo nuotr./Medaus tortas
Asmeninio archyvo nuotr./Medaus tortas

Torto pagrindui reikės:

  • 6 kiaušinių,
  • 6 valg. š. rudojo cukraus,
  • 10 valg. š. miltų,
  • 50 g DVARO sviesto,
  • 4 valg. š. medaus.

Pertepimui:

  • 2 pakelių DVARO varškės po 180 g (galite naudoti ir birią DVARO varškę 400 g maišelyje),
  • 400 ml DVARO plakamosios grietinėlės 35% rieb.
  • Jei norisi saldumo – saldinimui tinka kondensuotas pienas (aš esu dėl jo pametus galvą) arba klevų sirupas.

Gaminimas:

Išlydome DVARO sviestą ir medų, leidžiame pravėsti. Tuo metu išplakame kiaušinius su ruduoju cukrumi, dedame miltus ir dar kartą išmaišome. Tešla turi priminti jogurto masės konsistenciją. Tuomet supilame išlydytą masę ir keliaujame kepti lakštų!

Tešlos dėkite tiek šaukštų, kad gražiai pasidengtų kepimo indo apačia. Man išeidavo po 5-6 šaukštus. Kepiau 200 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.

Šį veiksmą kartojame, kol baigiasi tešla. Iš pasigamintos masės man išeina apie 4-5 lakštai.

Asmeninio archyvo nuotr./Kalėdomis kvepiantis pirmasis Aurėjos medaus tortas
Asmeninio archyvo nuotr./Kalėdomis kvepiantis pirmasis Aurėjos medaus tortas

Pertepimas:

Kol kepa tešlos lakštai, išplaku DVARO grietinėlę su DVARO varške, pasaldinu pagal norus. Dažniausiai norisi saldžiai. Dedu į šaldytuvą pastingti (apie 15 min.)

Iškeptus lakštus pertepame pastingusia mase. Aš puošiu trupinukais, likusiais nuo lakštų.

Šis medutis su kokybiškais DVARO ingredientais labai puikiai gali papuošti šventinį jūsų stalą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito