Suprantama, ant Kūčių stalo šio patiekalo gal nedėkite, bet per Kalėdas šitos bandelės bus garantuotai vienas iš stalo favoritų.
Reikės:
- 100 ml vandens,
- 1 šaukšto cukraus,
- 7 g sausų mielių,
- 540 g miltų (550 D ar 550 C klasės),
- 1/2 šaukštelio druskos,
- 120 ml aliejaus,
- 3 kiaušinių,
- 240 g DVARO grietinės (30 proc. riebumo),
- 500 g šaltai rūkytos šoninės,
- 1 l raugintų kopūstų,
- 1 svogūno,
- 1 morkos,
- Kmynų,
- Lydyto sviesto patepimui.
Gaminimas:
Inde sumaišyti vandenį su mielėmis ir cukrumi, palaikyti 10 min.
Kitame inde sumaišyti miltus su druska, aliejumi, kiaušiniais ir grietine. Supilti vandens ir mielių mišinį.
Užminkyti tešlą. Jei tešla gaunasi labai skysta – dėti dar šiek tiek miltų.
Tešlą kildinti 1 val. uždengus.
Keptuvėje pakepti šoninę su svogūnais, sudėti raugintus kopūstus, tarkuotą morką, kmynus. Pagardinti druska ir pipirais.
Iškočioti tešlą (apie 1/2 cm storio) ir supjaustyti į 10 cm skersmens apskritimus.
Į kiekvieno apskritimo centrą įdėti po 1 šaukštą įdaro ir užspausti kraštus.
Sudėti paruoštas bandeles ant kepimo popieriaus, uždengti aliejuota plėvele ir leisti pakilti dar 1 val.
Kepti 25-30 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Kuomet iškeps – patepti lydytu sviestu.
Skanaus!