Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kalėdų stalo favoritas – mielinės bandelės su kopūstais

„Šis patiekalas yra tikrų tikriausia nemirštanti šventinio stalo klasika – puri, minkšta mielinė bandelė su DVARO grietine ir lengvai rūgštūs rauginti kopūstai. Tobula kombinacija, o kad maža nepasirodytų – tarp kopūstų slepiasi ir skrudintos, rūkytos šoninės gabalėliai“, – taip skaniai bandeles su kopūstais pristato tinklaraščio „Maisto kelionės“ autorius Marius.
Kalėdų stalo favoritas – mielinės bandelės su kopūstais
Kalėdų stalo favoritas – mielinės bandelės su kopūstais / Asmeninio archyvo nuotr.

Suprantama, ant Kūčių stalo šio patiekalo gal nedėkite, bet per Kalėdas šitos bandelės bus garantuotai vienas iš stalo favoritų.

Reikės:

  • 100 ml vandens,
  • 1 šaukšto cukraus,
  • 7 g sausų mielių,
  • 540 g miltų (550 D ar 550 C klasės),
  • 1/2 šaukštelio druskos,
  • 120 ml aliejaus,
  • 3 kiaušinių,
  • 240 g DVARO grietinės (30 proc. riebumo),
  • 500 g šaltai rūkytos šoninės,
  • 1 l raugintų kopūstų,
  • 1 svogūno,
  • 1 morkos,
  • Kmynų,
  • Lydyto sviesto patepimui.
Asmeninio archyvo nuotr./Kalėdų stalo favoritas – mielinės bandelės su kopūstais
Asmeninio archyvo nuotr./Kalėdų stalo favoritas – mielinės bandelės su kopūstais

Gaminimas:

Inde sumaišyti vandenį su mielėmis ir cukrumi, palaikyti 10 min.

Kitame inde sumaišyti miltus su druska, aliejumi, kiaušiniais ir grietine. Supilti vandens ir mielių mišinį.

Užminkyti tešlą. Jei tešla gaunasi labai skysta – dėti dar šiek tiek miltų.

Tešlą kildinti 1 val. uždengus.

Keptuvėje pakepti šoninę su svogūnais, sudėti raugintus kopūstus, tarkuotą morką, kmynus. Pagardinti druska ir pipirais.

Iškočioti tešlą (apie 1/2 cm storio) ir supjaustyti į 10 cm skersmens apskritimus.

Į kiekvieno apskritimo centrą įdėti po 1 šaukštą įdaro ir užspausti kraštus.

Sudėti paruoštas bandeles ant kepimo popieriaus, uždengti aliejuota plėvele ir leisti pakilti dar 1 val.

Kepti 25-30 min. 175 laipsnių temperatūroje.

Kuomet iškeps – patepti lydytu sviestu.

Asmeninio archyvo nuotr./Kalėdų stalo favoritas – mielinės bandelės su kopūstais
Asmeninio archyvo nuotr./Kalėdų stalo favoritas – mielinės bandelės su kopūstais

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas