Ingredientai:
- 190 kubeliais supjaustyto kambario temperatūros sviesto;
- 160 g cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 3 kiaušiniai;
- 1/3 arbat. šaukšt. cinamono;
- 3 prinokusios, tačiau standžios kriaušės;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 150 miltų;
- 80 g bulvių krakmolo;
- 50 juodojo šokolado, sukapoto gabaliukais;
- 50 g pieniško arba baltojo šokolado, sukapoto gabaliukais;
- cukraus pudros.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje išsukite sviestą su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kol taps lengva balsva mase. Po vieną muškite kiaušinius ir sukite, kol susimaišys su sviesto-cukraus mase.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius, persijokite. Sausąjį mišinį po kelis šaukštus dėkite į sviesto-cukraus-kiaušinių masę ir lengvai išmaišykite.
3. Kriaušes nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, išpjaustykite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais. Berkite vaisių kubelius, šokoladą ir cinamoną į tešlos masę ir lengvai išmaišykite, kad šokoladas ir kriaušės tolygiai pasiskirstytų.
4. Pailgą kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros.
5. Pilkite tešlą į paruoštą skardą, kiek palyginkite viršų ir dėkite į orkaitę. Kepkite 1 val., arba kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.
6. Iškepusį keksą 10 min. palaikykite kepimo formoje, o tada atsargiai išimkite ir visiškai atvėsinkite. Jei norite, pabarstykite jo viršų cukraus pudra.