Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karališkas patiekalas: viščiukas, įdarytas grikiais, grybais ir riešutais

Gal viščiukų nečirškiname kasdien, tačiau savaitgalio pietų proga tai nuostabus patiekalas. Išbandykite receptą, pagal kurį viščiukas įdaromas grikiais, pievagrybiais ir graikiniais riešutais. Patikėkite, ir apskrudusi mėsa, ir garnyru tapsiantis įdaras bus nuostabūs!
Vištiena su grikiais
Vištiena su grikiais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 viščiukas (1,2–1,5 kg svorio);
  • 1,5 stiklinės virtų, bet dar ne košės konsistencijos grikių (virkite apie 8 min.);
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 200 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais;
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 80 g sviesto;
  • 4 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • sauja graikinių riešutų, stambiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Nuplaukite ir nusausinkite viščiuką. Kol kas atidėkite į šalį.

2. Ant viryklės užkaiskite keptuvę, įmeskite gabaliuką sviesto, kai ištirps, suberkite svogūnus, grybus, pusę česnako, pusę druskos ir pipirų. Pakepinkite, kol suminkštės ir pamažu ims rusti.

3. Suberkite keptuvės turinį į dubenį, čia pat berkite ir grikius bei riešutus, gerai išmaišykite.

4. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, suberkite likusius česnakus, druską ir pipirus, pakaitinkite, tik kol česnakas pakvips. Šiuo kvapniu sviestu ištepkite viščiuko vidų ir išorę. Tuomet vidų prikimškite pasigamintu įdaru, nieko tokio, jei dalis jo bus neuždengta.

5. Dėkite viščiuką į nedidelį kepimo indą ir pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą, į pabaigą, jei viršus imtų itin skrusti, galite pridengti folija.

6. Iškepusiam viščiukui leiskite kelias minutes pailsėti, o tada galite pjaustyti. Šalia skanu patiekti lengvų žalumynų salotų, kad patiekalas nebūtų pernelyg sunkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?