Ingredientai:
- 2,5 kg gabalo kiaulienos šoninės be kaulo;
- 1 pakuotė prieskonių „Persiladas“;
- po 1 arbat. šaukšt. druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių, raudonėlio;
- 1 galvutės česnako;
- pora šakelių rozmarino;
- 1 citrinos žievelė;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Šoninės gabalą įpjauname ties viduriu iki odos ir padarome išklotinę tarsi knygą.
2. Į dubenį dedame smulkintą česnaką, smulkiai kapotą rozmariną, citrinos žievelę, visus likusius prieskonius ir įpilame alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišome ir gautu mišiniu gerai įtriname šoninę (išskyrus odą). Susukame vyniotinį ir stipriai surišame. Paliekame parą marinuotis.
3. Į kepimo skardos dugną dedame įvairių daržovių ir ant jų guldome šoninės vyniotinį. Odą patepame alyvuogių aliejumi ir pabarstome rupia druska.
4. Dedame į orkaitę ir kepame iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2,5 val. Į kepimo pabaigą šalia vyniotinio įdedame mažulyčių šviežių („baby“) bulvyčių. Patiekiame su daržovėmis ir mėgstamu padažu.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.