Ingredientai:
- 500 g zefyrų, vanilinių arba braškinių;
- 500 ml riebios plakamosios grietinėlės;
- 500 g braškių;
- 2 lakštai šviesaus biskvito (drąsiai naudokite pirktinius);
- 1 st. pieno;
- 200 g cukraus;
- 20 g želatinos;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. burokėlių ar kitų rausvai dažančių sulčių (kremui nuspalvinti).
Gaminimas:
1. Želatiną mažame dubenėlyje sumaišykite su 4 šaukštais pieno ir palikite 15–20 minučių, kad išbrinktų. Po to, įstatę dubenėlį į indą su karštu vandeniu, brinkintą želatiną ištirpinkite.
2. Grietinėlę apie 1 min. plakite elektriniu plakikliu, kol pradės tirštėti, tuomet supilkite pieną ir sudėkite įprastą ir vanilinį cukrų. Plakite masę dar 2–3 min. Tuomet šį plakinį sumaišykite su burokėlių sultimis ir ištirpinta želatina. Išplakę kremą iki vientisos masės, padėkite jį į šaldytuvą 20 min.
3. Braškės nuplaukite ir nusausinkite. Zefyrus supjaustykite išilgai taip, kad iš vieno gautumėt 3–4 apskritimus.
4. Formuokite tortą. Į apvalią formą nusegamais kraštais dėkite biskvito lakštą, padenkite jį zefyrais, dėkite smulkintas braškės, o ant viršaus užpilkite kremo. Antrą sluoksnį dėliokite tokiu pačiu būdu. Papuoškite torto viršų kremu ir braškėmis.
5. Palikite šaldytuve subręsti 4–5 val., o tada galima ragauti.