Karališkiems pietums – bulviniai blynai su rūkyta lašiša ir aštriu padažu

Kada dar galima pasimėgauti pačiais skaniausiais bulviniais blynais, jei ne iš karto po bulviakasio? Bulvės dabar šviežutėlės, tad blynai tiesiog tirpsta burnoje! O jeigu dar juos „paturbinsite“ prabangiu padažu ir rūkyta lašiša? Sutikite – karališki pietūs!
Bulviniai blynai su rūkyta lašiša ir aštriu padažu
Bulviniai blynai su rūkyta lašiša ir aštriu padažu / 123RF.com nuotr.

Blynams:

  • 1 kg bulvių,
  • 2 kiaušinių,
  • 1 svogūno,
  • 1-2 valg. šaukšt. miltų,
  • 2 valg. š. aliejaus kepimui,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Padažui:

  • 50 g šviežių tarkuotų krienų,
  • 200 g grietinės,
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Patiekimui:

  • 3 gabaliukų rūkytos lašišos,
  • 1 citrinos sulčių,
  • saujos šviežių krapų.

Gaminimas:

Padažui sumaišykite tarkuotus krienus su grietine ir pagardinkite druska bei pipirais.

Blynams bulves ir svogūną nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Tarkius nukoškite. Kiaušinius gerai išplakite ir sumaišykite su tarkiais, pagardinkite druska bei pipirais. Blynus kepkite gerai įkaitintame rafinuotame rapsų aliejuje.

Blynus patiekite su krienų padažu bei citrinos sultimis apšlakstyta ir krapais pagardinta rūkyta lašiša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai