Blynams:
- 1 kg bulvių,
- 2 kiaušinių,
- 1 svogūno,
- 1-2 valg. šaukšt. miltų,
- 2 valg. š. aliejaus kepimui,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Padažui:
- 50 g šviežių tarkuotų krienų,
- 200 g grietinės,
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Patiekimui:
- 3 gabaliukų rūkytos lašišos,
- 1 citrinos sulčių,
- saujos šviežių krapų.
Gaminimas:
Padažui sumaišykite tarkuotus krienus su grietine ir pagardinkite druska bei pipirais.
Blynams bulves ir svogūną nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Tarkius nukoškite. Kiaušinius gerai išplakite ir sumaišykite su tarkiais, pagardinkite druska bei pipirais. Blynus kepkite gerai įkaitintame rafinuotame rapsų aliejuje.
Blynus patiekite su krienų padažu bei citrinos sultimis apšlakstyta ir krapais pagardinta rūkyta lašiša.