15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: čederiu ir šonine užkrauta bulvių košė

Bulvių košė yra vienas mano mėgstamiausių patiekalų. Myliu bulves, bet bulvių košė turi atskirą vietą mano širdyje – jos minkštumas ir švelnumas yra kaip mamos bučinys prieš miegą. Bulvių košę dievinu įvairią – ir itin paprastą, ir skystoką, amerikietiškų užeigų stiliaus, su „gravy“ padažu, ir įmantrią – su gerais sūriais ir trumų aliejumi. Bulvių košę paprastai valgome kaip garnyrą, tačiau ją nesudėtinga prikrauti skaniais ingredientais taip, kad taptų pagrindiniu patiekalu.
„Karantino kuchnia“: čederiu ir šonine užkrauta bulvių košė
„Karantino kuchnia“: čederiu ir šonine užkrauta bulvių košė / Asmeninio albumo nuotr.

Užkrautų (loaded – angl. k.) bulvių košės receptų yra begalės, bet jei nesate tokios gaminę, siūlau pradėti nuo visiškos klasikos – bulvių košės su čederio sūriu ir šonine. Tepabučiuoja jus ši košytė prieš saldų miegelį.

Šiam receptui galite naudoti turimos bulvių košės likučius arba gaminti bulvių košę nuo pradžių.

Ingredientai:

  • 1 kg nuskustų ir stambiai supjaustytų bulvių;
  • maždaug 4 griežinėliai šoninės;
  • 100 g sviesto;
  • 500 g grietinės;
  • 200 g tarkuoto čederio sūrio;
  • sauja smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

1. Keptuvėje vidutiniame karštyje, kartais pavartydami, apie 10 minučių apkepkite šoninę. Išimkite iš keptuvės ir padėkite į šoną.

2. Pasūdytame vandenyje virkite bulves apie 20 minučių. Nupilkite vandenį ir grąžinkite bulves į puodą. Sudėkite sviestą.

3. Sutrinkite bulves bulvių grūstuvu iki pageidaujamos konsistencijos. Sudėkite grietinę ir viską gerai sumaišykite dar kartą.

4. Susmulkinkite jau atvėsusią šoninę ir sudėkite ją į bulvių košę. Taip pat sudėkite tarkuotą sūrį bei svogūnų laiškus. Ir vėl teks viską gerai sumaišyti. Paragaukite. Jei reikia, įdėkite druskos ir pipirų.

Evelinos Stundžienės nuotr./Košę išmaišom su priedais
Evelinos Stundžienės nuotr./Košę išmaišom su priedais

5. Galima sustoti ties ketvirtu punktu, tačiau man patinka itin karšta bulvių košė, o grietinė ją šiek tiek atvėsino. Todėl aš nusprendžiau saviškę apkloti rūkyto kumpio juostelėmis ir pakaitinti dar apie 15 minučių orkaitėje, vidutinėje kaitroje.

{gallery|229368|10

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais