Užkrautų (loaded – angl. k.) bulvių košės receptų yra begalės, bet jei nesate tokios gaminę, siūlau pradėti nuo visiškos klasikos – bulvių košės su čederio sūriu ir šonine. Tepabučiuoja jus ši košytė prieš saldų miegelį.
Šiam receptui galite naudoti turimos bulvių košės likučius arba gaminti bulvių košę nuo pradžių.
Ingredientai:
- 1 kg nuskustų ir stambiai supjaustytų bulvių;
- maždaug 4 griežinėliai šoninės;
- 100 g sviesto;
- 500 g grietinės;
- 200 g tarkuoto čederio sūrio;
- sauja smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
1. Keptuvėje vidutiniame karštyje, kartais pavartydami, apie 10 minučių apkepkite šoninę. Išimkite iš keptuvės ir padėkite į šoną.
2. Pasūdytame vandenyje virkite bulves apie 20 minučių. Nupilkite vandenį ir grąžinkite bulves į puodą. Sudėkite sviestą.
3. Sutrinkite bulves bulvių grūstuvu iki pageidaujamos konsistencijos. Sudėkite grietinę ir viską gerai sumaišykite dar kartą.
4. Susmulkinkite jau atvėsusią šoninę ir sudėkite ją į bulvių košę. Taip pat sudėkite tarkuotą sūrį bei svogūnų laiškus. Ir vėl teks viską gerai sumaišyti. Paragaukite. Jei reikia, įdėkite druskos ir pipirų.
5. Galima sustoti ties ketvirtu punktu, tačiau man patinka itin karšta bulvių košė, o grietinė ją šiek tiek atvėsino. Todėl aš nusprendžiau saviškę apkloti rūkyto kumpio juostelėmis ir pakaitinti dar apie 15 minučių orkaitėje, vidutinėje kaitroje.
{gallery|229368|10