Taip yra dėl didelio įvairių daržovių kiekio ir parduotuvinių marinuotų burokėlių (žinau, kad kai kurie jūsų esat geresni už kitus ir marinuojat patys arba dedate virtus).
Dievinu rusų okrošką ir ispanų gaspačo, o šį sezoną mane patraukė dar vienas šaltsriubės receptas, kuriuo su manimi pasidalino virtuvės šefas Dmitrijus Urbanovičius.
Šią gaivią ir liesą sriubą pasigaminsite itin greitai (tik reikės palaikyti šaldytuve), o smagiausia dalis ta, kad ji puikiai tinka gertuvėms, tad ją bus patogu nusinešti į biurą ir gerti tiesiog prie kompiuterio.
Beje, jei po ranka nerandat mėtų lapų, naudokite mėtų skonio gazuotą mineralinį vandenį.
Taip pat man skanu sriubą pagardinti alyvuogių aliejumi, bet šis žingsnis tikrai nėra būtinas.
Jums reikės (4 porcijoms):
- 0,5 l kefyro;
- 0,25 l gazuoto mineralinio vandens;
- 1 ilgavaisio, burokine tarka sutarkuoto, agurko;
- saujos susmulkintų svogūnų laiškų;
- 2 skiltelių česnako;
- ryšulėlio krapų;
- šviežių mėtų;
- druskos pagal skonį.
Gaminimas:
- Į puodą sudedame sutarkuotą agurką, susmulkintus krapus bei svogūnų laiškus, įspaudžiame česnako.
- Supilame kefyrą bei mineralinį vandenį, pagardiname druska ir viską gerai išmaišome.
- Prieš patiekdami, sriubą palaikykite šaldytuve apie porą valandų arba per naktį.
Skanaus!
O kita šaltsriubė šios mano vasaros sąraše bus labai panaši į ką tik aprašytą – agurką pakeisiu avokadu ir viską sutrinsiu trintuve. Gausis glotnutis. Ir tikrai naudosiu gerą alyvuogių aliejų, kuris sriubai suteiks šilkinę konsistenciją.
Kaip ir į gaspačą, aliejų reikės pilti palaipsniui, o ne visą iš karto: šiek tiek įpilti, vėl trinti, šiek tiek įpilti, vėl trinti.