„Karantino kuchnia“: greitai pagaminamas keptas baklažanas su faršu

Kiekvieną kartą nuvykusi į Pietų Europą nustembu, kokių stebuklų jie pagamina iš baklažano. Baklažanai mano lietuviškame šaldytuve dažniausiai guli niūriai ir ilgą laiką laukia, kol pagaliau juos panaudosiu – kaip nors nuobodžiai, greičiausiai daržovių troškinyje. Tačiau pastaruoju metu, gamindama patiekalus iš baklažanų, įkvėpimo semiuosi iš Viduržemio jūros regiono, o receptas, kuriuo pasidalinsiu, savo puikiu skoniu ir nesudėtinga receptūra nustebins ne vieną. Beje, pasigaminsite jį vos per 15 minučių.
„Karantino kuchnia“: keptas baklažanas su faršu
„Karantino kuchnia“: keptas baklažanas su faršu / Asmeninio albumo nuotr.

2 porcijoms reikės:

  • 1 didesnio baklažano;
  • 250 g faršo;
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno;
  • 2 skiltelių kapoto česnako;
  • 2 griežinėliais supjaustytų vyšninių pomidorų;
  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • kalendros arba petražolių.

Gaminimas:

  • Baklažaną perpjaukite per pusę, apšlakstykite aliejumi, lengvai pasūdykite ir kepkite kepsninėje arba orkaitėje (ant grotelių), kol suminkštės ir šiek tiek paruduos.
  • Kol kepa baklažanas, paruoškite faršą. Ant aliejaus apkepkite svogūną ir česnaką. Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite faršą. Jį kepkite vis pakapodami medine mentele. Tikslas – kad faršo gabaliukai būtų kuo smulkesni. Įberkite rūkytos paprikos ir druskos bei pipirų pagal skonį.
  • Patiekimas: ant kiekvienos lėkštės padėkite po baklažano pusę, sudėkite faršą ir papuoškite pomidorų griežinėliais bei kalendra arba petražolėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis