Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: greitai paruošiami pyragėliai su įvairiais įdarais

Praeitą savaitę dalinausi iškylų maistu, o iš feisbuko reakcijų supratau, kad iš mano pasiūlytų tautą labiausiai sudomino dešrelių batone receptas. Nieko nuostabaus, nes greičiausiai nemažai jūsų, kaip ir aš, nekenčiate terliotis su tešlomis. Tikrai negaliu jų pakęsti – virtuvėje lieka jovalas, marškinėliai išsimurzina miltais, o po panagėmis prilenda žalios tešlos gumuliukų. Apie vargą su kibinų kasytėmis kalbėti nė nepradėsiu. Man čia – aukštoji juvelyrika.
„Karantino kuchnia“: greitai paruošiami pyragėliai
„Karantino kuchnia“: greitai paruošiami pyragėliai / Asmeninio albumo nuotr.

Todėl į iškylą prie ežero siūlau pasigaminti pyragėlių, kurie nereikalaus tiek streso ir nesėkmių, kiek reikalauja minėtos kasytės ar tešlos brandinimas neapolietiškai picai (o dar pabandykite tą picą įdėti į krosnį neišversdami visko ant žemės).

Šiuos pyragėlius galite kepti keptuvėje aliejuje arba orkaitėje. Spręsti jums – ar norite kiek sveikiau, ar greičiau (ir, man asmeniškai, skaniau). Pyragėliai aliejuje iškeps vos per 2 minutes, tad jų spėsite pasigaminti net gavę netikėtą kvietimą vykti prie ežeriuko. Pyragėlius kitą dieną greitai pasišildysite paprastoje ar sumuštinių keptuvėje arba duonos skrudintuve.

Siūlau išbandyti man labai patikusį greitą įdarą su troškintais raugintais kopūstais ir šonine. Jei labai skubate, galite praleisti svogūnus ir česnakus.

Šiuos pyragėlius taip pat tiks įdaryti ir daugybe kitų įdarų, kaip, pavyzdžiui:

  • kumpio ir sūrio;
  • sūrio ir karamelizuotų svogūnų;
  • plėšytos kiaulienos ar kitos mėsos;
  • ožkos sūrio ir abrikosų džemo;
  • konservuoto tuno ir virtų kiaušinių;
  • mėsos troškinio likučiais;
  • pomidorais ir mocarela;
  • o jei mėgstate saldžiai, išbandykite bananų su „Nutella“ įdarą.
Evelinos Stundžienės nuotr./„Karantino kuchnia“: greitai paruošiami pyragėliai
Evelinos Stundžienės nuotr./„Karantino kuchnia“: greitai paruošiami pyragėliai

Pyragėlių su troškintais raugintais kopūstais ir šonine receptas

Jums reikės:

  • sluoksniuotos tešlos lapeliais;
  • smulkiai supjaustyto svogūno;
  • poros sutraiškytų česnako skiltelių;
  • smulkiai supjaustytos šaltai rūkytos šoninės (galima naudoti ir lašinius);
  • raugintų kopūstų;
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  • Paruoškite įdarą. Apkepkite šoninę, sudėkite svogūną ir česnako skilteles. Viską kepkite kelias minutes. Sudėkite raugintus kopūstus ir uždengę kartu troškinkite dar apie 15 minučių.
  • Sluoksniuota tešla – labai lipni, todėl nereikalauja įmantrių kasyčių ar kitokių klijavimo būdų. Užtenka tešlą perlenkti ir šiek tiek suspausti pirštais. Naudojau sluoksniuotos tešlos lapelius, supjaustytus į delną telpančius kvadratus. Į kiekvieną kvadratą sudėjau po sriubinį šaukštą įdaro.
  • Įkaitintoje keptuvėje kepkite pyragėlius po minutę iš kiekvienos pusės. Vadovaukitės pakuotės nurodymais, jei pasirinkote kepti orkaitėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais