Didelis šio kišo privalumas yra tas, kad šaldytos tešlos nereikia apkepti iš anksto. Šio recepto kiaušinių plakinys yra labai skystas, todėl, kol iškeps pats plakinys, tešlos iškepimas jau irgi bus pakankamas. Ant saviškio kišo užmečiau dar kelis griežinėlius trumų, nes tiesiog turėjau po ranka.
Jums reikės:
- saujos supjaustytų grybų;
- kelių sluoksniuotos tešlos lakštinių;
- 1 supjaustyto svogūno;
- kelių skiltelių česnako;
- 4 kiaušinių;
- 100 ml pieno;
- 100 ml grietinėlės;
- 150-200 g tarkuoto sūrio (pageidautina dviejų rūšių);
- druskos;
- pipirų;
- smulkintų petražolių papuošimui.
Gaminimas:
- Įjunkite orkaitę (nustatykite 180 laipsnių) ir, kol ji kaista, pradėkite ruošti kišo įdarą.
- Keptuvėje apkepinkite svogūną, česnaką ir grybus. Sutarkuokite sūrius. Kiaušinius suplakite su pienu ir grietinėle, pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų.
- Kepimo indą pilnai padenkite sluoksniuota tešla.
- Ant tešlos sudėkite pusę sūrio, tada keptų grybų sluoksnį, o tuomet likusį sūrį. Viską užpilkite kiaušinio plakiniu.
- Kepkite apie 40 minučių, kol viršus gražiai apskrus.
- Papuoškite petražolėmis.
Patarimas: kepimo indo dugną galima padengti kepimo popieriumi – taip kišas lengviau atsiklijuos.