Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: įspūdingas grybų ir sūrio kišas per mažiau nei valandą

Nemažai jūsų jau randate pirmų grybų – net jei radote tik kelis, tiek ir užteks, nes šiam receptui reikia tik saujelės jų. O jei grybauti nemėgstate (kaip aš) ir visai nieko neradote, naudokite bet kokius kitus grybus – tiks ir vien pievagrybiai. Vis tik skaniausia bus, jei naudosite kelias grybų rūšis. Tas pats liečia ir sūrių pasirinkimą – be abejo, tiks bet kas, kas mėtosi šaldytuve, bet aš siūlau naudoti du skirtingus. Pati pasirinkau raudoną čederį ir ožkos sūrius. Tikrai puikiai išeis ir su fermentiniu sūriu bei mocarela.
„Karantino kuchnia“: kišas
„Karantino kuchnia“: kišas / Asmeninio albumo nuotr.

Didelis šio kišo privalumas yra tas, kad šaldytos tešlos nereikia apkepti iš anksto. Šio recepto kiaušinių plakinys yra labai skystas, todėl, kol iškeps pats plakinys, tešlos iškepimas jau irgi bus pakankamas. Ant saviškio kišo užmečiau dar kelis griežinėlius trumų, nes tiesiog turėjau po ranka.

Jums reikės:

  • saujos supjaustytų grybų;
  • kelių sluoksniuotos tešlos lakštinių;
  • 1 supjaustyto svogūno;
  • kelių skiltelių česnako;
  • 4 kiaušinių;
  • 100 ml pieno;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 150-200 g tarkuoto sūrio (pageidautina dviejų rūšių);
  • druskos;
  • pipirų;
  • smulkintų petražolių papuošimui.

Gaminimas:

  • Įjunkite orkaitę (nustatykite 180 laipsnių) ir, kol ji kaista, pradėkite ruošti kišo įdarą.
  • Keptuvėje apkepinkite svogūną, česnaką ir grybus. Sutarkuokite sūrius. Kiaušinius suplakite su pienu ir grietinėle, pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų.
  • Kepimo indą pilnai padenkite sluoksniuota tešla.
  • Ant tešlos sudėkite pusę sūrio, tada keptų grybų sluoksnį, o tuomet likusį sūrį. Viską užpilkite kiaušinio plakiniu.
  • Kepkite apie 40 minučių, kol viršus gražiai apskrus.
  • Papuoškite petražolėmis.

Patarimas: kepimo indo dugną galima padengti kepimo popieriumi – taip kišas lengviau atsiklijuos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais