Šį receptą norėjau išbandyti jau seniai, bet vis neprisiruošdavau. Patiekalo ingredientų yra vos keli ir jie – be galo paprasti. Užsukę į bet kurią Azijos prekių parduotuvę tikrai rasite tai, ko nepavyko rasti prekybos centre. Nepatingėkite. Tikrai verta.
Šis patiekalas yra Kinijos kulinarijos klasika. Šoninė kepama tol, kol oda ir riebalų sluoksnis tampa želatininiai, minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje. Šią kiaulieną galite pateikti su ryžiais, daržovėmis ir kietai virtu kiaušiniu. O man patinka užsidėti jos ant azijietiško stiliaus sriubos – kad ir ramenų „bomžpakio“.
Ingredientai:
- 1 kg kiaulienos šoninės su oda;
- keli šaukštai aliejaus kepimui;
- 2 šaukštai cukraus;
- 6 šaukštai „Shaoxing“ vyno (tiks ir „Mirin“);
- 2 šaukštai sojos padažo;
- 1 šaukštas tamsiojo sojos padažo;
- 1 l vandens.
Gaminimas:
1. Supjaustykite kiaulieną kiek didesniais gabaliukais, nei pjaustytumėte lašinius prie degtinės.
2. Kiaulieną kelioms minutėms įdėkite į verdančio vandens puodą – tai padės atsikratyti nešvarumų. Nuskalaukite.
3. Pradėkite kaitinti aliejų žemoje temperatūroje. Suberkite į keptuvę cukrų. Pamaišykite. Sudėkite kiaulienos gabaliukus.
4. Padidinkite kepimo temperatūrą iki vidutinės ir kepkite kiaulieną tol, kol gražiai paruduos.
5. Vėl sumažinkite temperatūrą, įpilkite vyną, sojos padažą, tamsųjį sojos padažą ir vandenį.
6. Uždenkite ir žemoje temperatūroje troškinkite kiaulieną apie valandą. Kartais užmeskite akį į tai, kas ten vyksta. Jei matote, kad limpa, įpilkite šiek tiek daugiau vandens.
7. Jei kiauliena jau atrodo minkštutėlė ir paruošta, bet dar liko vandens, atidenkite dangtį ir leiskite jam išgaruoti.