15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: sojos padaže troškinta šoninė – apsilaižysite pirštus

Ne tik apsilaižysite, bet ir nusikąsite, o galiausiai atsidursite ligoninėje. Norėčiau dar priminti, kad nukąstas pirštas negali tiesiogiai liesti ledo, nes tai gali pakenkti jūsų pirštui negrįžtamai. Internete pilna informacijos, ką daryti su nukąstu ar nupjautu pirštu – pasiskaitykite prieš gamindami.
„Karantino kuchnia“: sojos padaže troškinta kiaulienos šoninė
„Karantino kuchnia“: sojos padaže troškinta kiaulienos šoninė / Asmeninio albumo nuotr.

Šį receptą norėjau išbandyti jau seniai, bet vis neprisiruošdavau. Patiekalo ingredientų yra vos keli ir jie – be galo paprasti. Užsukę į bet kurią Azijos prekių parduotuvę tikrai rasite tai, ko nepavyko rasti prekybos centre. Nepatingėkite. Tikrai verta.

Šis patiekalas yra Kinijos kulinarijos klasika. Šoninė kepama tol, kol oda ir riebalų sluoksnis tampa želatininiai, minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje. Šią kiaulieną galite pateikti su ryžiais, daržovėmis ir kietai virtu kiaušiniu. O man patinka užsidėti jos ant azijietiško stiliaus sriubos – kad ir ramenų „bomžpakio“.

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos šoninės su oda;
  • keli šaukštai aliejaus kepimui;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 6 šaukštai „Shaoxing“ vyno (tiks ir „Mirin“);
  • 2 šaukštai sojos padažo;
  • 1 šaukštas tamsiojo sojos padažo;
  • 1 l vandens.

Gaminimas:

1. Supjaustykite kiaulieną kiek didesniais gabaliukais, nei pjaustytumėte lašinius prie degtinės.

2. Kiaulieną kelioms minutėms įdėkite į verdančio vandens puodą – tai padės atsikratyti nešvarumų. Nuskalaukite.

3. Pradėkite kaitinti aliejų žemoje temperatūroje. Suberkite į keptuvę cukrų. Pamaišykite. Sudėkite kiaulienos gabaliukus.

Evelinos Stundžienės nuotr./Sojos padaže troškinta kiaulienos šoninė
Evelinos Stundžienės nuotr./Sojos padaže troškinta kiaulienos šoninė

4. Padidinkite kepimo temperatūrą iki vidutinės ir kepkite kiaulieną tol, kol gražiai paruduos.

5. Vėl sumažinkite temperatūrą, įpilkite vyną, sojos padažą, tamsųjį sojos padažą ir vandenį.

6. Uždenkite ir žemoje temperatūroje troškinkite kiaulieną apie valandą. Kartais užmeskite akį į tai, kas ten vyksta. Jei matote, kad limpa, įpilkite šiek tiek daugiau vandens.

Evelinos Stundžienės nuotr./Sojos padaže troškinta kiaulienos šoninė
Evelinos Stundžienės nuotr./Sojos padaže troškinta kiaulienos šoninė

7. Jei kiauliena jau atrodo minkštutėlė ir paruošta, bet dar liko vandens, atidenkite dangtį ir leiskite jam išgaruoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais