„Karantino kuchnia“: tinginių koldūnai, arba cinamoninės bandelės su jautiena

Koldūnus su vienu ar kitu įdaru mėgstame turbūt visi. Bet ar visi mėgstame su jais terliotis virtuvėje? Nelabai. Čia į pagalbą ateina milžiniškas pasirinkimas prekybos centrų šaldikliuose. Kurie skanūs? Kuriuos rinktis? Kuriuose nėra E? Dažnu atveju parduotuviniai koldūnai tampa nusivylimu – tai tešla per stora, tai įdaro nepakanka. O dar ir kaimynės sesers vyro mama minėjo, kad toji mėsa yra katiena.
„Karantino kuchnia“: tinginių koldūnai, arba cinamoninės bandelės su jautiena
„Karantino kuchnia“: tinginių koldūnai, arba cinamoninės bandelės su jautiena / Asmeninio albumo nuotr.

Taip žiauriai turbūt realybėje turbūt nenutinka, bet pati nesu valgiusi daug įsimintinai skanių koldūnų iš parduotuvės. O gaminti juos tingiu. Labiausiai dėl to, kad neturiu talento gražiai jų „užsegti“. Bet tada netyčia pamačiau, taip vadinamus, „tinginių koldūnus“, kuriuos privalėjau išmėginti.

Buvo verta ir skonio, ir vaizdo, ir laiko prasme. Net tris kilogramus koldūnų su kepimu ir virimu paruošiau per valandą. Savuosius patiekiau natūralaus kalakutienos sultinio vonelėje.

Evelinos Stundžienės nuotr./Apkepti ir sultinyje išvirti koldūnai
Evelinos Stundžienės nuotr./Apkepti ir sultinyje išvirti koldūnai

Ingredientai:

  • 1 kg miltų;
  • 1 kiaušinis;
  • pora stiklinių vandens;
  • 1,5 kg faršo (aš naudojau jautienos);
  • 1 sutarkuotas svogūnas;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Jūs turbūt mokate su tešla žaisti geriau, nei aš, bet aš dariau tiesiog taip: gilesniame inde sumaišiau miltus, stiklinę vandens, kiaušinį ir truputį druskos. Vandens ar miltų dėkite pagal poreikį, kad tešla būtų... valdoma. Ją reikės išminkyti, paversti kamuoliu ir palaikyti pusvalanduką, kad šiek tiek iškiltų, kol ruošiame įdarą.

Evelinos Stundžienės nuotr./Išminkyta tešla
Evelinos Stundžienės nuotr./Išminkyta tešla

2. Faršą gerai sumaišykite su druska, pipirais ir sutarkuotu svogūnu.

3. Tešlą ant stalviršio iškočiokite kiek įmanoma ploniau. Bandykite padaryti stačiakampio formą.

4. Visą gautą stačiakampį padenkite faršu. Padengę, suvyniokite į ruloną. Gausis nemaža ir storoka gyvatė. Oi, skani gyvatė, gyvate.

Evelinos Stundžienės nuotr./Suvyniojam storoką ir ilgoką gyvatę
Evelinos Stundžienės nuotr./Suvyniojam storoką ir ilgoką gyvatę

5. Supjaustykite „gyvatę“ poros centimetrų pločio gabaliukais.

6. Yra keli būdai, kaip galima paruošti tokius koldūnus: išvirti, apkepti ir išvirti, iškepti aliejuje, iškepti orkaitėje.

Evelinos Stundžienės nuotr./Tinginių koldūnai
Evelinos Stundžienės nuotr./Tinginių koldūnai

Nuotraukose matysite tokius variantus: apkepti ir sultinyje išvirti koldūnai bei aliejuje kepti koldūnai. Pastarieji atrodo kaip cinamoninės bandelės ir juos galima valgyti šaltus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis