Kaip rašoma išplatintame pranešime, M.Paulinas taip pat prisidės ir prie Vilniaus oro uosto esančio viešbučio „Park Inn by Radisson Vilnius Airport Hotel“ restorano „Bocca Buona“ veiklos priežiūros.
15min primena, jog M.Paulinas savo kaip virtuvės šefo karjerą pradėjo užsienyje – dirbo Osle, Dubajuje, Monake, vėliau patirties sėmėsi ne vienus metus geriausiu pasaulyje tituluotame restorane „Noma“ Kopenhagoje. Į Lietuvą grįžęs šefas pirmiausia dirbo kauniečiams verslininkams Surviloms priklausiusiame restorane „Numan“, o vėliau sostinės restorane „Nineteen18“ (dabar jis veikia „Senatorių pasaže“ – red.), valdomame skandinavų kapitalo įmonės.
Abiejose šiose vietose M.Paulinas kūrė drąsius, netikėtus, eksperimentinius patiekalus, sulaukdavusius ir komplimentų, ir iš nuostabos pakeltų antakių. Kol M.Paulinas vadovavo abiejų minėtų restoranų virtuvėms, jie pelnė vienas aukščiausių pozicijų kelerius metus sudaromame reitinge „30 geriausių restoranų Lietuvoje“.
M.Paulino kūrybos braižą pažįstamiems valgytojams toks jo karjeros posūkis gali būti išties netikėtas. 15min su juo susisiekus ir pasiteiravus apie pokyčius, M.Paulinas teigė, jog skirtingi požiūriai į tolimesnį bendrą darbą su „Nineteen18“ savininkais laipsnis po laipsnio ėmė ryškėti jau per visą karantino laikotarpį, o jo sprendimas atsisveikinti sutapo su pasiūlymu imtis naujos pozicijos.
Jis teigė, jog pats nebus aktyvus restoranų virtuvės darbuotojas, o labiau krypties brėžėjas, kita vertus, prisipažino besidžiaugiantis galimybe dirbti su platesniu produktų spektru, o ne tik griežtai vietiniais, sezoniškais produktais. Paklaustas, ar jis įneš savo eksperimentų į viešbučių patiekalus, ar, priešingai, taikysis prie labiau klasikinio formato, šefas teigė, jog bus balansas: „Manau, kad viešbučio restorano meniu taip pat turi būti įdomus, sekti naujausias tendencijas, traukti lankytoją savo maisto kokybe, o man tai proga padirbėti ir su klasikiniais ingredientais. Visi darbai, kurie bendrai augina Lietuvos gastronomijos kultūrą, yra įdomūs ir prasmingi. Taip, kol kas nebūsiu toks susitelkęs griežtai į vietinius ingredientus, gal tam ir rinka dar nėra pribrendusi, tačiau neatmetu, kad prie to dar grįšiu“, – sakė M.Paulinas, ateityje galbūt svarstysiantis ir apie nuosavą restoraną, tačiau kada ir kokį, parodys laikas.
„Tikimės, kad Mato prisijungimas ir jo kūryba bus visiškai nauja patirtis maisto pasaulyje tiek viešbučio svečiams, tiek visiems Lietuvos gurmanams“, – sako viešbučio „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ vadovas Kai Schukowskis.
„Visi trys restoranai, su kuriais dirbsiu, labai skirtingi, tačiau nepaisant to, ketinu sukurti tokią atmosferą, kad lankytojai jaustųsi taip, tarsi būtų atėję asmeniškai pas mane į svečius, nepriklausomai, kokios krypties bus restorano meniu – europietiškas, prancūziškas ar itališkas. Kiekvienas, apsilankęs mūsų restoranuose, turi pasijausti išskirtinis, o lūkesčiai turi būti išpildyti visu 100 procentų. Mano maisto filosofija, mano požiūris bus pritaikytas visur – aplinka turi būti jauki, aptarnavimas – geras, o maistas – įdomus“, – pranešime cituojamas M.Paulinas.
Pranešime nurodoma, jog visi trys restoranai bus atnaujinti iki rudens.