Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karpio kepsneliai – palepinkite save

Ar dažnai valgote žuvį? Štai pasiūlymas jums!
Karpio kepsneliai
Karpio kepsneliai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 1 kg karpio,
  • druskos ir pipirų,
  • 4 šaukštų miltų,
  • 3 šaukštų aliejaus,
  • 2 šaukštų sviesto.

Kaip gaminti:

1. Išvalykite ir nuplaukite žuvį. Nupjaukite galvą ir uodegą, įpjaukite pilvą ir pašalinkite vidurius. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite kepsniais.

2. Sudėkite gabalus į dubenį, įberkite 2 šaukštus druskos, užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite 2 valandas.

3. Nusausinę pabarstykite pipirais.

4. Apvoliokite kepsnius miltuose. Perteklių nubarstykite.

5. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą.

6. Nustatę vidutinę ugnį, žuvies gabalėlius pakepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.

7. Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

8. Jei kepsniai stori, baikite kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje (pakaks kelių minučių).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs