Jums reikės:
- 1 kg karpio,
- druskos ir pipirų,
- 4 šaukštų miltų,
- 3 šaukštų aliejaus,
- 2 šaukštų sviesto.
Kaip gaminti:
1. Išvalykite ir nuplaukite žuvį. Nupjaukite galvą ir uodegą, įpjaukite pilvą ir pašalinkite vidurius. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite kepsniais.
2. Sudėkite gabalus į dubenį, įberkite 2 šaukštus druskos, užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite 2 valandas.
3. Nusausinę pabarstykite pipirais.
4. Apvoliokite kepsnius miltuose. Perteklių nubarstykite.
5. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą.
6. Nustatę vidutinę ugnį, žuvies gabalėlius pakepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.
7. Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
8. Jei kepsniai stori, baikite kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje (pakaks kelių minučių).