Karštam vakarui – 3 gaivūs nealkoholiniai kokteiliai

Daugiau nei 20 laipsnių šilumos dovanojusi balandžio 9-oji priminė vasarą. Ne tik priminė, bet ir privertė ieškoti, kuo atsigaivinti. Jei ir vakare planuojate laiką leisti lauke – savo namų balkone, terasoje, o gal lauko kavinėje ar piknike, rekomenduojame pasigaminti gaivių nealkoholinių kokteilių.
Nealkoholiniai kokteiliai
Nealkoholiniai kokteiliai / Pexels.com nuotr.

Ruošiant juos, fantazijai ribų nėra: jei vieni renkasi paprastą ar gazuotą vandenį, kiti – sultis, tai treti leidžiasi į skonių paieškas ir bando atrasti ką nors naujo.

Kad ir ką pasirinktumėte, svarbiausia – nebijoti eksperimentuoti ir ragauti. Taip atrasite sau skaniausius derinius. O pradėti siūlome nuo visiems žinomų gėrimų receptų, kuriuose – nė lašelio alkoholio.

Vida Press nuotr./Kokteilis
Vida Press nuotr./Kokteilis

„Nekaltoji Merė“

Ingredientai (4 kokteiliams):

  • 2 stiklinės pomidorų sulčių;
  • ¼ stiklinės marinuotų agurkėlių marinato;
  • 4 nedideli saliero stiebai su lapeliais;
  • 4 citrinos skiltelės;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. aštraus čili padažo;
  • 1 valg. šaukšt. krienų;
  • 1 arbat. šaukšt. Vursterio (Vorčesterio) padažo;
  • žiupsnelis smulkinto kajeno pipiro;
  • kelios alyvuogės.

Gaminimas:

1. Dideliame ąsotyje sumaišykite pomidorų ir citrinų sultis, agurkėlių marinatą, krienus, kajeno pipirus bei padažus. Tuomet supilstykite į stiklines su ledukais.

2. Į kiekvieną stiklinę įdėkite po saliero stiebą, citrinos skiltelę ir, esant poreikiui, pagarinkite keliomis alyvuogėmis. Paruoštą kokteilį būtinai laikykite šaltai.

Vida Press nuotr./„Nekaltoji Merė“
Vida Press nuotr./„Nekaltoji Merė“

Sveikuoliškas „Mojito“

Ingredientai (2 kokteiliams):

  • 2 žaliosios citrinos;
  • 20 mėtos lapelių;
  • 320 ml gazuoto vandens;
  • pora saujų grūsto ledo.

Gaminimas:

1. Supjaustykite žaliąsias citrinas skiltelėmis. Į aukštą stiklinę dėkite jas ir mėtas. Dedant žaliosios citrinos skilteles į stiklinę, išspauskite šiek tiek jos sulčių. Viską pamaišykite ir pagrūskite, taip išspausdami žaliosios citrinos sulčių ir mėtų aromato.

2. Į stiklines dėkite grūsto ledo ir ant viršaus pilkite gazuotą vandenį. Vėliau galite pasirūpinti šiaudeliu ir papuošti kokteilį dar keletu mėtos lapelių.

Vida Press nuotr./Nealkoholinis „Mojito“
Vida Press nuotr./Nealkoholinis „Mojito“

Nealkoholinė „Pina Colada“

Ingredientai (4 kokteiliams):

  • 2 stiklinės ananasų sulčių;
  • ¾ stiklinės kokoso kremo;
  • 4 stiklinės ledukų;
  • papuošimui – po porą ananaso skiltelių ir vyšnių bei kokteiliams skirtų skėtukų.

Gaminimas:

1. Ananasų sultis ir kokoso kremą supilkite į elektrinį trintuvą. Į jį taip pat sudėkite ledukus ir viską plakite apie 30–60 sekundžių, kol gausite vientisą masę.

2. Išpilstykite gautą plakinį į keturias ledukų pripildytas stiklines. Kiekvieną jų papuoškite ananaso skiltele, vyšnia ir, žinoma – kokteiliams skirtu skėtuku.

Pexels.com nuotr./„Pina Colada“ be alkoholio
Pexels.com nuotr./„Pina Colada“ be alkoholio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis