Karštam vakarui – 3 gaivūs nealkoholiniai kokteiliai

Daugiau nei 20 laipsnių šilumos dovanojusi balandžio 9-oji priminė vasarą. Ne tik priminė, bet ir privertė ieškoti, kuo atsigaivinti. Jei ir vakare planuojate laiką leisti lauke – savo namų balkone, terasoje, o gal lauko kavinėje ar piknike, rekomenduojame pasigaminti gaivių nealkoholinių kokteilių.
Nealkoholiniai kokteiliai
Nealkoholiniai kokteiliai / Pexels.com nuotr.

Ruošiant juos, fantazijai ribų nėra: jei vieni renkasi paprastą ar gazuotą vandenį, kiti – sultis, tai treti leidžiasi į skonių paieškas ir bando atrasti ką nors naujo.

Kad ir ką pasirinktumėte, svarbiausia – nebijoti eksperimentuoti ir ragauti. Taip atrasite sau skaniausius derinius. O pradėti siūlome nuo visiems žinomų gėrimų receptų, kuriuose – nė lašelio alkoholio.

Vida Press nuotr./Kokteilis
Kokteilis / Vida Press nuotr.

„Nekaltoji Merė“

Ingredientai (4 kokteiliams):

  • 2 stiklinės pomidorų sulčių;
  • ¼ stiklinės marinuotų agurkėlių marinato;
  • 4 nedideli saliero stiebai su lapeliais;
  • 4 citrinos skiltelės;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. aštraus čili padažo;
  • 1 valg. šaukšt. krienų;
  • 1 arbat. šaukšt. Vursterio (Vorčesterio) padažo;
  • žiupsnelis smulkinto kajeno pipiro;
  • kelios alyvuogės.

Gaminimas:

1. Dideliame ąsotyje sumaišykite pomidorų ir citrinų sultis, agurkėlių marinatą, krienus, kajeno pipirus bei padažus. Tuomet supilstykite į stiklines su ledukais.

2. Į kiekvieną stiklinę įdėkite po saliero stiebą, citrinos skiltelę ir, esant poreikiui, pagarinkite keliomis alyvuogėmis. Paruoštą kokteilį būtinai laikykite šaltai.

Vida Press nuotr./„Nekaltoji Merė“
„Nekaltoji Merė“ / Vida Press nuotr.

Sveikuoliškas „Mojito“

Ingredientai (2 kokteiliams):

  • 2 žaliosios citrinos;
  • 20 mėtos lapelių;
  • 320 ml gazuoto vandens;
  • pora saujų grūsto ledo.

Gaminimas:

1. Supjaustykite žaliąsias citrinas skiltelėmis. Į aukštą stiklinę dėkite jas ir mėtas. Dedant žaliosios citrinos skilteles į stiklinę, išspauskite šiek tiek jos sulčių. Viską pamaišykite ir pagrūskite, taip išspausdami žaliosios citrinos sulčių ir mėtų aromato.

2. Į stiklines dėkite grūsto ledo ir ant viršaus pilkite gazuotą vandenį. Vėliau galite pasirūpinti šiaudeliu ir papuošti kokteilį dar keletu mėtos lapelių.

Vida Press nuotr./Nealkoholinis „Mojito“
Nealkoholinis „Mojito“ / Vida Press nuotr.

Nealkoholinė „Pina Colada“

Ingredientai (4 kokteiliams):

  • 2 stiklinės ananasų sulčių;
  • ¾ stiklinės kokoso kremo;
  • 4 stiklinės ledukų;
  • papuošimui – po porą ananaso skiltelių ir vyšnių bei kokteiliams skirtų skėtukų.

Gaminimas:

1. Ananasų sultis ir kokoso kremą supilkite į elektrinį trintuvą. Į jį taip pat sudėkite ledukus ir viską plakite apie 30–60 sekundžių, kol gausite vientisą masę.

2. Išpilstykite gautą plakinį į keturias ledukų pripildytas stiklines. Kiekvieną jų papuoškite ananaso skiltele, vyšnia ir, žinoma – kokteiliams skirtu skėtuku.

Pexels.com nuotr./„Pina Colada“ be alkoholio
„Pina Colada“ be alkoholio / Pexels.com nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“