Šiam patiekalui paruošti reikės:
- 500 g mėgstamų makaronų;
- didelės skardinės konservuoto tuno;
- kelių valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
- dviejų smulkiai sukapotų česnako galvų;
- 1 vnt. žaliosios citrinos;
- saujelės šviežių gražgarsčių ir petražolių;
- žiupsnelio druskos ir pipirų (pagal skonį).
Gaminimas:
Į puodą pripilkite vandens, ji pasūdykite, užvirkite ir sudėkite virti makaronus. Juos išvirę nupilkite ne visą vandenį – jo šiek tiek palikite. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite česnaką, sudėkite tuną, smulkintas prieskonines žoleles ir įspauskite žaliosios citrinos sultis.
Viską pakepkite keletą minučių, o pabaigoje įpilame šiek tiek išvirus makaronus likusio vandens. Tuomet į keptuvę sudėkite virtus makaronus ir viską atsargiai išmaišykite. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Skanaujame!