Blanmanžė (prancūzų k. blancmange) – neskaidrūs pieniški drebučiai. Su pienu ir kukurūzų miltais, kad sutirštėtų, gaminamas desertas būna matinis (nebent naudojama paprasta želė). Pasak istorinių šaltinių, šis subtilaus skonio desertas ypač populiarus buvo karalienės Victorios laikais.
Desertui reikės:
• 1 valg. š. kukurūzų miltų,
• 160 ml pieno,
• 2 arbat. š. miltelinio cukraus,
• pagal skonį vanilės ekstrakto.
Kaip paruošti:
1. Kukurūzų miltus gerai sumaišykite su šlakeliu pieno, kad masė būtų vientisa.
2. Likusį pieną užvirinkite ant silpnos ugnies, suberkite miltelinį cukrų, vanilę, supilkite kukurūzų miltų ir pieno mišinį ir, nuolat maišydama, kaitinkite, kol masė sutirštės.
3. Išpilstykite blanmanžė į norimos formos indelius ir kelias valandas laikykite šaldytuve, kad sustingtų.