Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katažinos kulinarinis šedevras šventėms – ypatingas tinginys

„Virtuviniai reikalai – ne man“, – prisipažįsta visada maniusi Katažina Zvonkuvienė. Tačiau gimę vaikai pakeitė moters nuostatas ir virtuvėje tenka apsilankyti vis dažniau. Ypač kai kvepia Kalėdomis ir užplūsta kažkoks neapsakomas noras prisiliesti prie kažko naujo, neatrasto ir nustebinti save ir artimuosius.
Katažinos kulinarinis šedevras šventėms – ypatingas tinginys
Katažinos kulinarinis šedevras šventėms – ypatingas tinginys / Asmeninio archyvo nuotr.

Naujausias Katažinos atradimas – tinginys, kurį ji pagamino pagal mitybos specialistės Indrės Trusovės receptą. Kuo jis žavus? Nes pagaminamas greitai ir be didelių investicijų. Pagrindui žymi dainininkė visada renkasi kokybišką DVARO 9% varškę ir lietuviškus sausainius. Gaminimo procesas toks trumpas ir lengvas, kad nespėji net apsidairyti, kai turi skoniu džiuginantį rezultatą.

„Kasmet atrandu save iš naujo. Pasirodo, galiu žymiai daugiau negu tikėjausi, tereikia noro, užsispyrimo ir pasitikėjimo. Kadangi prieš gražiausias metų šventes laukia išties daug pasiruošimų, stengiuosi taupyti savo laiką, bet dar labiau mėgstu nustebinti savo šeimą. Tikiuosi, man tai pavyks“, – šypsosi Katažina ir kviečia 15min skaitytojus išbandyti naują „Tinginio“ receptą.

„Tinginiui“ reikės:

  • 500 g DVARO 9% varškės,
  • 100 g DVARO sviesto,
  • 150 g kondensuoto pieno,
  • 100 g kokoso kremo,
  • 350 g sausainių,
  • Didelės saujos sėklų, riešutų, džiovintų vaisių mišinio.
Asmeninio archyvo nuotr./Katažinos kulinarinis šedevras šventėms – ypatingas tinginys
Asmeninio archyvo nuotr./Katažinos kulinarinis šedevras šventėms – ypatingas tinginys

Gaminimas:

Varškę gerai pertrinkite per sietelį, kad neliktų stambių grūdelių. Sviestą ištirpinkite. Susmulkinkite vaisius ir riešutus. Sutrupinkite sausainius ir vsus ingredientus sumaišykite kartu.

Iš masės suformuokite „dešrą“, tampriai suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą nakčiai sustingti.

Papuoškite spanguolėmis bei rozmarinu ir ragaukite.

Asmeninio archyvo nuotr./Katažinos kulinarinis šedevras šventėms – ypatingas tinginys
Asmeninio archyvo nuotr./Katažinos kulinarinis šedevras šventėms – ypatingas tinginys

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs