Naujausias Katažinos atradimas – tinginys, kurį ji pagamino pagal mitybos specialistės Indrės Trusovės receptą. Kuo jis žavus? Nes pagaminamas greitai ir be didelių investicijų. Pagrindui žymi dainininkė visada renkasi kokybišką DVARO 9% varškę ir lietuviškus sausainius. Gaminimo procesas toks trumpas ir lengvas, kad nespėji net apsidairyti, kai turi skoniu džiuginantį rezultatą.
„Kasmet atrandu save iš naujo. Pasirodo, galiu žymiai daugiau negu tikėjausi, tereikia noro, užsispyrimo ir pasitikėjimo. Kadangi prieš gražiausias metų šventes laukia išties daug pasiruošimų, stengiuosi taupyti savo laiką, bet dar labiau mėgstu nustebinti savo šeimą. Tikiuosi, man tai pavyks“, – šypsosi Katažina ir kviečia 15min skaitytojus išbandyti naują „Tinginio“ receptą.
„Tinginiui“ reikės:
- 500 g DVARO 9% varškės,
- 100 g DVARO sviesto,
- 150 g kondensuoto pieno,
- 100 g kokoso kremo,
- 350 g sausainių,
- Didelės saujos sėklų, riešutų, džiovintų vaisių mišinio.
Gaminimas:
Varškę gerai pertrinkite per sietelį, kad neliktų stambių grūdelių. Sviestą ištirpinkite. Susmulkinkite vaisius ir riešutus. Sutrupinkite sausainius ir vsus ingredientus sumaišykite kartu.
Iš masės suformuokite „dešrą“, tampriai suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą nakčiai sustingti.
Papuoškite spanguolėmis bei rozmarinu ir ragaukite.
Skanaus!