„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kavinių išsiilgusiame sostinės Antakalnyje kvies maisto halė „Šilas“: ko ten galima tikėtis?

Vienas seniausių, puikia lokacija ir nuostabiais kraštovaizdžiais apdovanotas Vilniaus Antakalnis vargiai gali pasigirti įdomesnių maisto vietų gausa. Čia veikia keletas „seno profilio“ barų, yra gatvės maisto užeigų ir kelios kavinės, tačiau ne tiek, kiek jų galėtų būti tokiame gyventojų gausiame miesto rajone. Netrukus antakalniečius bandys pritraukti nauja vieta – maisto halė „Šilas“, įsikursianti prie Šilo tilto. Portalas 15min domėjosi, kuo ypatinga bus naujoji vieta.
„Burger Street“ mėsainis
„Burger Street“ mėsainis / Kavinės archyvo nuotr.

15min susisiekus su „Šilas. Maisto halė“ ir pasiteiravus apie žmones, kurie slypi už šio projekto, sulaukėme atsakymą, jog tai komanda, sėkmingai plėtojanti verslus už sostinės rinkos ribų, o veiklos geografija siekia „nuo Šiaulių iki Jungtinės Karalystės“. O dabar „buvo subręsta priimti ir Vilniaus iššūkį“.

Pasak projekto įgyvendintojų, Antakalnis pasirinktas būtent dėl to, jog ilgus metus šis Vilniaus rajonas buvo nepelnytai nustumtas į maitinimo verslo segmento paraštes. „Iki šiol šis rajonas nelabai garsėjo patrauklumu panašaus pobūdžio verslui plėtoti, todėl tenka pripažinti, kad tai tikrai netipinis, net šiek tiek avantiūristinis lokacijos pasirinkimas. Kita vertus, neįvertinti milžiniško Antakalnio bei jo apylinkių potencialo būtų mažų mažiausiai trumparegiška“, – teigia naujos maisto halės įkūrėjai.

Maisto halės „Šilas“ esmė – maistas, dėl kurio ne gėda.

Sostinėje maisto halių nėra tiek jau mažai – ir Senamiestyje, ir Naujamiestyje, ir net atokiau nuo centro nutolusiose vietose, kuo bus išskirtinė veiksianti Antakalnyje? „Maisto halės „Šilas“ esmė – maistas, dėl kurio negėda. Čia gyvuos kokybiškas įvairių pasaulio virtuvių maistas, jauki aplinka, chill nuotaika ir antakalniečius vienijanti dvasia. Taip pat kviesime laiką leisti mūsų bare žaidžiant biliardą ir stebint TV sporto transliacijas“, – būsimą maisto ir pramogų vietą pristato jos kūrėjai.

Maisto halės archyvo nuotr. /Maisto halėje „Šilas“ dirbs 7 operatoriai
Maisto halės archyvo nuotr. /Maisto halėje „Šilas“ dirbs 7 operatoriai

Maistą, dėl kurio ne gėda valgytojams, čia ruoš 7 maisto operatoriai, jie pristatys Azijos virtuvę, sušius, wok patiekalus, BBQ mėsą, mėsainius, netrūks ir desertų, ir alaus.

Oficialus „Šilo“ startas numatytas gegužės viduryje, tačiau turima ketinimų maistą išsinešti ar užsisakyti per pristatymo programėles tiekti anksčiau. Būtent įpusėjus gegužei prie „Šilo“ turėtų išsirikiuoti lauko staliukai, lauke kol kas vienu metu karantino sąlygomis galės prisėsti 40 žmonių, o atšaukus apribojimus jų čia tilps dvigubai daugiau.

Kavinės archyvo nuotr. /Kepta mėsa
Kavinės archyvo nuotr. /Kepta mėsa

Per pastaruosius metus Vilniuje atsidariusios naujos maisto vietos kone dažniau puošėsi angliškais pavadinimais, tačiau pastaruoju metu sužiba ir nemažai smagių lietuviškų vardų, į pastarąją tendenciją pataiko ir „Šilas“. Kodėl pasirinktas toks pavadinimas, o ne kas nors labiau „tarptautinio“?

Kavinės archyvo nuotr. /„Vanilininis pipiras“ skanėstai
Kavinės archyvo nuotr. /„Vanilininis pipiras“ skanėstai

„Esame prie gražuolio Šilo tilto, jaukios Šilo gatvės kaimynystėje. Be to, ir pats Antakalnis labai lietuviškas rajonas. Čia randame tokių grynuolių, kaip Rūtų, Mildos, Žolyno, Smėlio, Volungės ir, žinoma, Šilo gatvės. Širdis džiaugiasi lietuviška gaida“, – sako projekto įgyvendintojai ir priduria, jog ir savo dėmesį bei rūpestį pirmiausia nukreips būtent į antakalniečius, nors, žinoma, bus laukiami ir visi vilniečiai bei miesto svečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“