TAIP PAT SKAITYKITE: Ankštinės daržovės padės numesti svorio nekeičiant mitybos. Receptai
- Sumaišykite faršą su vandeniu ir prieskonių mišiniu.
- Suformuokite faršą į pailgus gabalus, suverkite ant iešmelių ir kepkite ant grotelių arba keptuvėje 2–3 minutes.
Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“
- Vištienos filė supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Ant jų užberkite druskos ir maltų aitriųjų paprikų Prieskonius gerai įminkykite į mėsą, uždenkite ir palikite 30 min. pasimarinuoti.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite vištienos gabalėlius. Kepkite vis pamaišydami, kol dailiai apskrus.
- Tuo metu pasiruoškite padažą: giliame inde sumaišykite pomidorų pastą, natūralų jogurtą, išspaustą arba smulkiai įtarkuotą česnaką, druską ir maltus bazilikus, mairūnus ir raudonėlius. Atidėkite.
- Susmulkinkite agurkus, pomidorus ir kininį kopūstą.
- Imkite lavašą. Palikdami tuščios erdvės lavašo apačioje ir šonuose, dėkite kininius kopūstus, pomidorus, agurkus, keptą vištieną ir gausiai pilkite padažo.
- Patariumas: jei mėgstate itin aštriai, galima įdėti stambiai sukapotų aitriųjjų paprikų ankščių.
- Vyniokite kebabą: ant daržovių lenkite lavašo apačią ir tik tada vyniojame šonus.
- Patarimas: kad laikytųsi tvirtai, neiširtų, įsukite kebabą į foliją.
- Kebabus šildykite orkaitėje apie 10 minučių.
Receptą atsiuntė Gintarė
- Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles.
- Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus.
- Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sūrio įdaro ir susukite suktinuką.
- Suktinukus dėkite į orkaitę ant grotelių arba į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol pradės skrusti (maždaug apie 20 min.)
1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Į dubenį suberkite miltus, padarykite per vidurį duobutę ir supilkite vandenį su mielėmis, uždenkite ir leiskite 10–15 minučių pastovėti, kad mielės pradėtų burbuliuoti. Tuomet supilkite aliejų, įmuškite kiaušinio trynį, pasūdykite ir užminkykite minkštą tešlą. Tešlą uždenkite ir pusvalandžiui padėkite į šiltą vietą, kad pakiltų.
2. Faršą sumaišykite su tarkuotu svogūnu ir grūstu česnaku. Pagardinkite pipirais ir druska. Fermentinį sūrį supjaustykite kubeliais ir su žalumynais suberkite į faršą. Viską gerai išmaišykite.
3. Pakilusią tešlą perminkykite ir plonai iškočiokite. Išspauskite didesnius (desertinės lėkštutės dydžio) apskritimus. Per vidurį dėkite nemažai faršo ir kraštus užlenkite, tik ne iki vidurio, palikite, kad faršas matytųsi. Keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejaus tiek, kad pyragėliai būtų apsemti, ir virkite ant mažos ugnies, kol gražiai parus iš abiejų pusių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
1. Tešlą atšildykite, pakočiokite ir išspauskite didesnius apskritimus. Sutarkuokite morką, susmulkinkite svogūną, paprikas ir sumaišykite su malta aviena. Paskaninkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.
2. Ant kiekvieno apskritimo dėkite įdaro ir užsukite. Aptepkite kiaušinio plakiniu. Kibinus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
1. Faršą iškepkite, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir atvėsinkite. Majonezą sumaišykite su sūreliu ir smulkintu česnaku.
2. Lavašą ištepkite majonezo ir sūrelio mišiniu, ant viršaus suberkite faršą ir paskleiskite po visą lavašą. Salotų lapus nuplaukite, nuvarvinkite ir suklokite ant faršo.
3. Uždėkite paprikų juostelių ir suvyniokite. Prieš tiekdami lavašą palaikykite 10–15 minučių, kad suminkštėtų, ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
- Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir šaukštu miltų. Palikite 15 minučių. Sudėkite likusius produktus ir užminkykite tešlą. Gali būti, kad prireiks šiek tiek daugiau miltų. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni.
- Palikite augti, kol tešlos tūris padvigubės. Paaugusią tešlą perminkykite ir dar palikite augti 30 minučių. Tešlą padalinkite nedideliais gabaliukais, suformuokite apvalias bandeles ir palikite jas 15 minučių. Padarykite paplotėlius, į vidų įdėkite faršo ir užspauskite bandeles taip, kad viršuje būtų skylutė. Beliašai turi būti plokšti. Palikite 15 minučių
- Faršui stambiai sumalkite vištieną ir petražoles, o svogūnus sutrinkite trintuvu, kad gautųsi tyrelė. Viską labai gerai sumaišykite.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Patikrinkite aliejų medinio šaukšto kotu: jei įmerkus kotą į aliejų, juo keliasi burbuliukai - aliejus įkaitęs. Beliašai į aliejų dedami TIK faršu į apačią. Atidžiai stebėkite kepimą.
- Kepkite vidutinėje kaitroje iš abiejų pusių. Iškepusius sudėkite ant popierinių rankšluosčių. Į iškepusių pyragėlių vidų įpilkite po šaukštelį sultinio. Jis įsigers į faršą.
Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“
- Avokadą nulupkite, padalinkite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat suberkite smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išplakite iki vientisos masės.
- Avokadų sviestu ištepkite lavašą. Ant viršaus dėkite sluoksnį salotų, tada plonais šiaudeliais supjaustyto saliamio (gali būti ir kitokia mėgstama rūkyta dešra), galiausiai šiaudeliais supjaustytų paprikų ir agurko.
- Susukite lavašą į ritinėlį ir suraikykite vienodo dydžio gabalėliais.
TAIP PAT SKAITYKITE: Pilvo pūtimas: ką tai sako apie jūsų sveikatą