„Viskas išsisprendė iš naujo pajutus meilę kefyrui. Vaikai jį mėgsta ir vieną, o kai nori saldžiau – gaminu jiems glotnučius – švelnius, tirštus gėrimus“, – pasakoja L.Mazalienė.
Nors moteris išbandė įvairius glotnučių variantus, „kažko skanaus“ prašančioms atžaloms labiausiai tinka kokteilis su šaldytais bananais ir datulėmis. Kaip teigia pati L.Mazalienė, toks gaminys primena ledų kokteilius.
„Puikiai tinka šiltomis pavasario dienoms lauke nepailstančiai siaučiantiems kleckams! Ir ne tik“, – teigia L.Mazalienė.
Lauros kefyro kokteiliai
Ingredientai (2 porcijoms):
- „DVARO“ kefyro stiklinė (2,5 proc. riebumo)
- 2 šaldyti bananai
- 4 didelės datulės
- cinamono (arba kakavos) pagal skonį
Gaminimas:
Visus ingredientus supilame, suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
Skanaus!
Primename, kad neseniai kefyro kokteilių ruošimo instrukcijomis dalijosi ir keliautojas, laidų vedėjas Orijus Gasanovas. Savo pavasario-vasaros kasdienių jėgų šaltinį žinomas žmogus pakrikštijo „kefokoktais“, o jų receptus rasti galite čia.