„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Keista, bet valgoma: netikėčiausi picos įdarai, mėgstami skirtingose šalyse

Kai kitąsyk apvaliomis akimis stebėsite restorano kaimynus, ant picos susipilančius pusę buteliuko rausvo padažo ar spėliosite, kas išrado Havajų picą, žinokite, kad būna ir... keisčiau. Vienas populiariausių patiekalų pasaulyje, pica, migravusi iš Italijos, skirtingose šalyse įgavo skirtingus „veidus“.
Pica
Pica / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Pica Maistas

Štai keletas tokių įdarų, kurie gali jus nustebinti! Šį sąrašą pateikia Allday.com, tiesa, Lietuvos jame nėra.

Brazilija. Šioje šalyje pica paprastai kepama plona, traški, padažo sluoksnis plonas, o vienas populiariausių įdaro ingredientų – žalieji žirneliai. Ant jos gali puikuotis ir putpelių kiaušiniai, morkos, burokėliai, razinos.

Australija. Čia galioja labai savitos, nuo itališkojo picos prototipo nutolusios taisyklės, pica čia dažnai dengiama kepsnių padažu (BBQ), kai patiekalui renkamasi mėsa, dažnai tai būna krokodiliena, kengūriena ar emu mėsa.

Prancūzija. Picos su kiaušiniais galima aptikti įvairiuose pasaulio kampeliuose, tačiau Prancūzijoje tai viena populiariausių picos rūšių. Kartais kiaušiniai kepami iškart su pica, o kartais uždedami iškepti atskirai.

„Scanpix“ nuotr./Pica
„Scanpix“ nuotr.

Indija. Šioje šalyje ant picos dedama tai, kas populiaru kasdieniame racione – du iš keistesnių priedų, ožkiena ir marinuoti imbierai.

Rusija. Rusija moka nustebinti pasaulį, o maisto srityje ji tą daro patiekdama picas su skumbre, tunu, sardinėmis, lašiša ir gausiu svogūnų sluoksniu. Ir neretai tokia „žuvinga“ pica dar patiekiama šalta.

Vokietija. Vienas populiariausių įdarų šioje šalyje – konservuotas tunas. Kartais jis bei sūris ir sudaro visą picos viršų, kartais yra miksuojamas su įvairiomis daržovėmis.

Vida Press nuotr./Pica
Vida Press nuotr.

Palestina. Saulės lepinamoje (ir kepinamoje) šalyje pica, kaip ir daug patiekalų, aštri. Ji čia gardinama vištiena, kedrų riešutais, taip pat alyvuogių aliejumi, cinamonu ir kelių prieskonių mišiniu, visame pasaulyje žinomu kaip allspice.

Japonija. Tekančios Saulės šalis garsėja savo maisto keistenybėmis ir mums sunkiai priimamais deriniais (paragaukite japoniškų saldumynų ir įsitikinsite), tad ne išimtis ir picos. Užsisakę Japonijoje mayo jaga gausite picą su gausiu majonezo, šoninės, kukurūzų, bulvių ir svogūnų sluoksniu. Kaip ten sakoma – skanaus?

Vida Press nuotr./Pica
Vida Press nuotr.

Kinija. Manėte, kad dešrainis (hot dog) tai toks atskiras užkandis? Šįkart galbūt sužinosite kai ką naujo – pasirodo, pjaustyti dešrainiai gali būti gana dažnu picos įdaru Kinijoje. Majonezas ir krevetės taip pat mėgstami priedai.

Kosta Rika. Dar viena šalis, kurioje ant picos mėgstama pakloti krevečių, kitas populiarus nacionalinis picos pagardas – kokosai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs