Ingredientai:
- 1 st. manų kruopų;
- 1,5 st. kefyro;
- 3 kiaušiniai;
- 1 st. cukraus;
- 1 st. miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 žiupsnis druskos;
- 100 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
- turimų priedų: šaldytų ar šviežių uogų, gabaliukais pjaustytų obuolių, nutarkuotos citrinos žievelės, aguonų ir pan.
Gaminimas:
1. Manus sumaišykite su kefyru ir palikite pusvalandžiui, kad išbrinktų.
2. Atskirame dubenyje iki purumo išsukite kiaušinius su cukrumi.
3. Į kiaušinių ir cukraus plakinį po truputį suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, įberkite druskos. Tuomet sukrėskite ir manų bei kefyro mišinį. Kruopščiai, bet atsargiai išmaišykite. Gerai išsukite.
4. Galiausiai įmaišykite lydytą sviestą ir pasirinktus priedus.
5. Sukrėskite tešlą į keksiukų kepimo formos duobutes (užpildydami iki 2/3). Dėkite į iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusvalandį – keksiukai turi gražiai pakilti ir tapti auksiškai rusvos spalvos.
6. Kelias minutes aušinkite dar kepimo formoje, o tada leiskite baigti atvėsti sudėję ant specialių grotelių ar plačios lėkštės.