Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keksiukai su kriaušėmis, obuoliais, slyvomis ir cukinijomis. 10 receptų

Keksiukus mėgsta ir maži, ir dideli. Jei jie pernelyg neprisaldinti ir neaptepti klampiais kremais, vieną-kitą kepinuką galima į(si)mesti ir į priešpiečių dėžutę. Na, o ankstyvą rudenį kepkime keksiukus su sezoninėmis gėrybėmis – kriaušėmis, obuoliais, slyvomis bei cukinijomis. Skanaus!
Keksiukai su obuoliais
Keksiukai su obuoliais / Vida Press nuotr.
Obuoliniai keksiukai
Receptas: Obuoliniai keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 55
Receptas
Ingredientai
Miltai: 310.00 g (rupūs kvietiniai (10 g - traškiai plutelei ))
Sviestas: 125.00 g (15 g arba šaukštas traškiai plutelei)
Cukrus: 150.00 g (jei obuoliai rūgštūs - daugiau)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Rudasis cukrus: 175.00 g (traškiai plutelei)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1.  Obuolį nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Supilkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite, sudėkite obuolius.

2. Paviršiaus sluoksniui skirtus sausus produktus (cukrų, cinamoną ir miltus) išmaišykite. Įdėkite sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausos masės ir turėsite trupinius.

3. Dėkite tešlą į keksiukų formeles, paviršių išlyginkite ir padenkite cukraus trupinukais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.   

Suskleisti
Keksiukai su obuoliais
Receptas: Keksiukai su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 42
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Pienas: 130.00 ml
Sviestas: 80.00 g (ištirpinto)
Obuoliai: 2.00 vnt.
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu.
  2. Sviestą išplakite su cukrumi ir kiaušiniais.
  3. Į gautą masę, pakaitomis įmaišykite miltus ir pieną.
  4. Obuolius išdarinėkite, jei stora odelė - nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Įmaišyite į tešlą.
  5. Tešlą paskirstykite keksiukų formelėse. Pripildykite jas beveik iki viršaus.
  6. Viršų pabarstykite ruduoju cukrumi.
  7. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių ir kepkite maždaug 20 minučių.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais
Receptas: Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais
12 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 38
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 1.00 st. (¾)
Miltai: 2.00 st. (1 ¼ - miltai ir ¼ - miltai kepiniams*)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š. (¼)
Kriaušės: 2.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (½)
Sviestas: 85.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 st. (⅔)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pasukos: 1.00 st.
Lazdynų riešutai: 1.00 st.
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
  2. Miltus, kepinių miltus, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išsijokite, įmaišykite avižinius dribsnius.
  3. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje, nuo jų nulupkite odelę ir juos truputį pasmulkinkite.
  4. Kriaušes sutarkuokite stambia tarka, jei išsiskiria daug sulčių jas nupilkite.
  5. Sviestą ištirpinkite, palikite kelioms minutėms atvėsti.
  6. Šiltą sviestą sumaišykite su cukrumi ir plakite, kol taps vientisa mase.
  7. Tuomet, po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydami sudėkite tarkuotas kriaušes, supilkite pasukas.
  8. Į tešlą po truputį suberkite miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite.
  9. Tešlą sukrėskite į formeles, keksiukų viršų apibarstykite riešutais ir juos dėkite kepti, bet vos tik įdėjus keksiukus į orkaitę temperatūrą sumažinkite iki 190 laipsnių.
  10. Keksiukus kepkite ~25 minutes.
 
*Jau paruoštų miltų kepiniams galite nusipirkti kai kuriuose prekybos centruose, bet aš juos pasigaminu pati: 
 
Pamatuojama 1 stiklinė miltų, iš jos išimami du šaukštai miltų ir vietoj jų įdedami du šaukštai kukurūzų krakmolo. Miltų ir krakmolo mišinys persijojamas penkis kartus (taip, penkis kartus -  taip viskas gerai išsimaišys, miltų tekstūra taps daug tolygesnė ir vientisesnė).
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Keksiukai su staigmenėle
Receptas: Keksiukai su staigmenėle
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 4.00 vnt. (mažų)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Migdolai: 4.00 g (4 vnt.)
Cukrus: 100.00 g
Kakava: 3.00 valg. š. (skirtos kepiniams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (mažų)
Miltai: 100.00 g
Sviestas: 90.00 g
Kaip gaminti
  1. Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius.
  2. Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis.
  3. Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštės (patikrinkite mediniu iešmeliu). Išimtas kriaušes nuvarvinkite.
  4. Į kiekvieną įdėkite po migdolą.
  5. Sviestą ištirpinkite kartu su šokoladu, truputį atvėsinkite.
  6. Paplakite kiaušinius su likusiu cukrumi ir sumaišykite su šokolado mase.
  7. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą persijokite, sumaišykite su šokolado mase.
  8. Į kiekvieną formelę įkrėskite truputį tešlos, įdėkite kriaušę. Kepkite 25 min.
Suskleisti
Keksiukai su slyvomis
Receptas: Keksiukai su slyvomis
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 13
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 1.00 vnt. (nedidelis stiklainis konservuotų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vynuogių kauliukų aliejus 50.00 ml
Cukrus: 100.00 g
Miltai: 180.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Romas 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį nutarkuotų žievelių)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Slyvas išimkite iš stiklainio, labai gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, išimkite kauliukus, supjaustykite skiltelėmis, pabarstykite cinamonu ir pašlakstykite romu.

2. Kiaušinius iki vientisos purios masės išplakite su cukrumi, tada supilkite aliejų.

3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, druską, suberkite nutarkuotas citrinos žieveles.

4. Miltų mišinį plakdama elektriniu plakikliu po truputį įmaišykite į kiaušinių masę.

5. Tešlą pilkite į specialias silikonines arba popierines keksiukų formeles užpildydama ne daugiau kaip pusę jų tūrio.

6. Ant keksiukų viršaus dėkite slyvų griežinėlių.

7. Keksiukus kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Suskleisti
Keksiukai su varške ir slyvomis
Receptas: Keksiukai su varške ir slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 17
Receptas
Ingredientai
Varškė: 300.00 g
Saldžiosios grietinėlės sviestas 150.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 180.00 g
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Slyvos: 400.00 g (saldžios)
Romas 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, dar pasmulkinkite, užliekite romu ir palikite jame per naktį.

2. Sumaišykite sutrintą varškę, kiaušinius, kambario temperatūroje palaikytą suminkštėjusį sviestą ir cukrų.

3. Į gautą masę suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite nuo slyvų likusį romą ir viską gerai išmaišykite.

4. Keksiukų formeles užpildykite tešla iki pusės, ant viršaus išdėliokite ir šiek tiek giliau įmerkite slyvų gabalėlių.

5. Kepkite 170 °С įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

Suskleisti
Cukinijų keksiukai
Receptas: Cukinijų keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 37
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (nedideli)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Varškė: 200.00 g
Sviestas: 100.00 g
Miltai: 200.00 g (kukurūzų)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite ir sutarkuokite. Sudėkite į sietelį, pakabinkite jį virš puodo ir palikite, kad daržovės nuvarvėtų.

2. Prikaistuvyje ant silpnos ugnies išlydykite smulkintą sviestą, palikite atvėsti. Varškę mediniu šaukštu gerai išsukite su kiaušiniais. Sudėkite tarkuotas cukinijas, išmaišykite.

3. Supilkite lydytą atvėsusį sviestą, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, dar sykį viską gerai sumaišykite.

4. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais, po šaukštą įmaišykite į varškės, cukinijų ir kiaušinių masę.

5. Sukrėskite į riebalais išteptas keksiukų formeles (pripildykite maždaug 1/3 indelių), išrikiuokite jas ant orkaitėje įtaisytų grotelių. Kepkite 190 C karščio orkaitėje apie pusvalandį.  

Suskleisti
Keksiukai su cukinijomis
Receptas: Citrinomis kvepiantys keksiukai su cukinijomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 200.00 g (burokine tarka tarkuotos, švelniai nuspaustos)
Cukrus: 120.00 g
Aliejus: 100.00 ml (neutralaus skonio)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis, kambario temperatūros)
Apelsinų sultys: 3.00 valg. š. (šviežiai spaustų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota oranžinė žievelės dalis)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota geltonoji žievelės dalis)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 180.00 g (trečdalis gali būti viso grūdo)
Migdolai: 100.00 g (kapotų arba migdolų skiltelių; galima keisti tokiu pat kiekiu graikiškų riešutų)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Keksiukų formą išklokite specialiais popieriniais krepšeliais.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų bei citrinos, apelsino žieveles. Įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, apelsino sultis ir vanilės ekstraktą ir išmaišykite, kol produktų tyrė bus vientisa.

3. Į gautą masę sudėkite tarkuotas cukinijas, muskato riešutą, druską ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.

4. Galiausiai įsijokite miltus ir suberkite smulkintus riešutus. Atsargiai išmaišykite, tačiau tik tol, kol nebeliks sausų miltų – labai svarbu keksiukų tešlos nepermaišyti, antraip jie bus kieti.

5. 2/3 keksiukų formelių tūrio užpildykite tešla ir šaukite į orkaitę kepti. Kepkite 17–25 min. – kol į keksiuko centrą įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Prieš valgant leiskite kiek pravėsti.

Suskleisti
Cukinijų keksiukai
Receptas: Bananų ir cukinijų keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 48
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (pilno grūdo kvietinių + dar 2 šaukštai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Bananai: 2.00 vnt. (sutrinti)
Cukinijos: 1.00 vnt. (sutarkuota)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kokosų aliejus: 0.50 st. (+ dar 1 šaukštas)
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Aliejumi patepkite 24 ar daugiau vienetų mažų keksiukų kepimo skardą arba įdėkite specialius kepimo popieriukus.

2. Vidutiniame dubenėlyje išmaišykite miltus, valgomąją sodą, kepimo miltelius ir druską.

3. Didesniame dubenyje sumaišykite sutrintus bananus ir tarkuotą cukiniją. Įmuškite kiaušinį, įberkite kelis šaukštus cukraus ir pusę stiklinės kokosų aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Tuomet miltų mišinį suberkite į cukinijų ir bananų masę.

4. Viską gerai išsukite, bet nepermaišykite.

5. Į dar vieną nedidelio dydžio dubenį supilkite šaukštą kokosų aliejaus. Į jį supilkite du valgomuosius šaukštus miltų, rudąjį cukrų ir cinamoną. Rankomis suformuokite trupinius – juos turėsite užberti ant keksiukų masės viršaus dar prieš pradedant kepti.

6. Keksiukus kepkite apie 15 minučių, kol gražiai apskrus. Palaukite, kol atvės ir duokite vaikams skanauti!

Suskleisti
Keksiukai su kumpiu ir cukinijomis
Receptas: Keksiukai su kumpiu ir cukinijomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 35
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Margarinas 120.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š. (maltų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža)
Kumpis: 20.00 riekės (šaltai rūkyto)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais. Margariną išsukite iki purumo.

2. Po vieną muškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, po šaukštą miltų ir riebalus sukite tol, kol bus sudėti visi išvardyti produktai ir tešlos tūris padidės maždaug du kartus. Suberkite riešutus ir išmaišykite.

3. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Formeles ištepkite riebalais, pabarstykite maltais džiūvėsiais. Sukrėskite tešlą taip, kad liktų keletas centimetrų vietos iki viršaus, pramaišiui įspauskite po griežinėlį kumpio ir cukinijos.

5. Kepkite 180°C orkaitėje apie 30 minučių. Patiekite papuoštus bazilikais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?