1. Obuolį nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Supilkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite, sudėkite obuolius.
2. Paviršiaus sluoksniui skirtus sausus produktus (cukrų, cinamoną ir miltus) išmaišykite. Įdėkite sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausos masės ir turėsite trupinius.
3. Dėkite tešlą į keksiukų formeles, paviršių išlyginkite ir padenkite cukraus trupinukais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu.
- Sviestą išplakite su cukrumi ir kiaušiniais.
- Į gautą masę, pakaitomis įmaišykite miltus ir pieną.
- Obuolius išdarinėkite, jei stora odelė - nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Įmaišyite į tešlą.
- Tešlą paskirstykite keksiukų formelėse. Pripildykite jas beveik iki viršaus.
- Viršų pabarstykite ruduoju cukrumi.
- Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių ir kepkite maždaug 20 minučių.
Receptas iš: g-blogas.lt
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
- Miltus, kepinių miltus, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išsijokite, įmaišykite avižinius dribsnius.
- Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje, nuo jų nulupkite odelę ir juos truputį pasmulkinkite.
- Kriaušes sutarkuokite stambia tarka, jei išsiskiria daug sulčių jas nupilkite.
- Sviestą ištirpinkite, palikite kelioms minutėms atvėsti.
- Šiltą sviestą sumaišykite su cukrumi ir plakite, kol taps vientisa mase.
- Tuomet, po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydami sudėkite tarkuotas kriaušes, supilkite pasukas.
- Į tešlą po truputį suberkite miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite.
- Tešlą sukrėskite į formeles, keksiukų viršų apibarstykite riešutais ir juos dėkite kepti, bet vos tik įdėjus keksiukus į orkaitę temperatūrą sumažinkite iki 190 laipsnių.
- Keksiukus kepkite ~25 minutes.
- Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius.
- Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis.
- Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštės (patikrinkite mediniu iešmeliu). Išimtas kriaušes nuvarvinkite.
- Į kiekvieną įdėkite po migdolą.
- Sviestą ištirpinkite kartu su šokoladu, truputį atvėsinkite.
- Paplakite kiaušinius su likusiu cukrumi ir sumaišykite su šokolado mase.
- Miltus, kepimo miltelius ir kakavą persijokite, sumaišykite su šokolado mase.
- Į kiekvieną formelę įkrėskite truputį tešlos, įdėkite kriaušę. Kepkite 25 min.
1. Slyvas išimkite iš stiklainio, labai gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, išimkite kauliukus, supjaustykite skiltelėmis, pabarstykite cinamonu ir pašlakstykite romu.
2. Kiaušinius iki vientisos purios masės išplakite su cukrumi, tada supilkite aliejų.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, druską, suberkite nutarkuotas citrinos žieveles.
4. Miltų mišinį plakdama elektriniu plakikliu po truputį įmaišykite į kiaušinių masę.
5. Tešlą pilkite į specialias silikonines arba popierines keksiukų formeles užpildydama ne daugiau kaip pusę jų tūrio.
6. Ant keksiukų viršaus dėkite slyvų griežinėlių.
7. Keksiukus kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
1. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, dar pasmulkinkite, užliekite romu ir palikite jame per naktį.
2. Sumaišykite sutrintą varškę, kiaušinius, kambario temperatūroje palaikytą suminkštėjusį sviestą ir cukrų.
3. Į gautą masę suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite nuo slyvų likusį romą ir viską gerai išmaišykite.
4. Keksiukų formeles užpildykite tešla iki pusės, ant viršaus išdėliokite ir šiek tiek giliau įmerkite slyvų gabalėlių.
5. Kepkite 170 °С įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite ir sutarkuokite. Sudėkite į sietelį, pakabinkite jį virš puodo ir palikite, kad daržovės nuvarvėtų.
2. Prikaistuvyje ant silpnos ugnies išlydykite smulkintą sviestą, palikite atvėsti. Varškę mediniu šaukštu gerai išsukite su kiaušiniais. Sudėkite tarkuotas cukinijas, išmaišykite.
3. Supilkite lydytą atvėsusį sviestą, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, dar sykį viską gerai sumaišykite.
4. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais, po šaukštą įmaišykite į varškės, cukinijų ir kiaušinių masę.
5. Sukrėskite į riebalais išteptas keksiukų formeles (pripildykite maždaug 1/3 indelių), išrikiuokite jas ant orkaitėje įtaisytų grotelių. Kepkite 190 C karščio orkaitėje apie pusvalandį.
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Keksiukų formą išklokite specialiais popieriniais krepšeliais.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų bei citrinos, apelsino žieveles. Įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, apelsino sultis ir vanilės ekstraktą ir išmaišykite, kol produktų tyrė bus vientisa.
3. Į gautą masę sudėkite tarkuotas cukinijas, muskato riešutą, druską ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.
4. Galiausiai įsijokite miltus ir suberkite smulkintus riešutus. Atsargiai išmaišykite, tačiau tik tol, kol nebeliks sausų miltų – labai svarbu keksiukų tešlos nepermaišyti, antraip jie bus kieti.
5. 2/3 keksiukų formelių tūrio užpildykite tešla ir šaukite į orkaitę kepti. Kepkite 17–25 min. – kol į keksiuko centrą įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Prieš valgant leiskite kiek pravėsti.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Aliejumi patepkite 24 ar daugiau vienetų mažų keksiukų kepimo skardą arba įdėkite specialius kepimo popieriukus.
2. Vidutiniame dubenėlyje išmaišykite miltus, valgomąją sodą, kepimo miltelius ir druską.
3. Didesniame dubenyje sumaišykite sutrintus bananus ir tarkuotą cukiniją. Įmuškite kiaušinį, įberkite kelis šaukštus cukraus ir pusę stiklinės kokosų aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Tuomet miltų mišinį suberkite į cukinijų ir bananų masę.
4. Viską gerai išsukite, bet nepermaišykite.
5. Į dar vieną nedidelio dydžio dubenį supilkite šaukštą kokosų aliejaus. Į jį supilkite du valgomuosius šaukštus miltų, rudąjį cukrų ir cinamoną. Rankomis suformuokite trupinius – juos turėsite užberti ant keksiukų masės viršaus dar prieš pradedant kepti.
6. Keksiukus kepkite apie 15 minučių, kol gražiai apskrus. Palaukite, kol atvės ir duokite vaikams skanauti!
1. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais. Margariną išsukite iki purumo.
2. Po vieną muškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, po šaukštą miltų ir riebalus sukite tol, kol bus sudėti visi išvardyti produktai ir tešlos tūris padidės maždaug du kartus. Suberkite riešutus ir išmaišykite.
3. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais.
4. Formeles ištepkite riebalais, pabarstykite maltais džiūvėsiais. Sukrėskite tešlą taip, kad liktų keletas centimetrų vietos iki viršaus, pramaišiui įspauskite po griežinėlį kumpio ir cukinijos.
5. Kepkite 180°C orkaitėje apie 30 minučių. Patiekite papuoštus bazilikais.