1. Puode išlydykite šokoladą ir sviestą.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais, suberkite kepimo miltelius bei gabalėliais pjaustytas braškes.
3. Masę supilkite į kepimo formeles, truputį palaikykite šaldytuve ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 minučių.
Nuostabiai skanu su braškėmis ir vaniliniais ledais.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
- Ištirpinkite sviestą.
- Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
- Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
- Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
- Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
- Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
- Prieš tiekdami padenkite glaistu.
Glaistas:
- Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
- Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
- Įmaišykite braškių uogienę.
- Keksiukus padenkite glaistu.
1. Visus tešlai skirtus produktus (išskyrus miltus) išsukite maišikliu (antgaliais, skirtais tešlai minkyti), paskui suberkite miltus ir išminkykite rankomis. Suvyniotą į plėvelę tešlą laikykite šaldytuve mažiausiai 30 min.
2. Dešimt dantytų formelių (10 cm skersmens) patepkite riebalais ir pabarstykite cukrumi.
3. Iš ataušusios tešlos iškočiokite pusės centimetro storio lakštą, šiek tiek didesnio nei 10 cm skersmens indeliu išspauskite 10 apskritimų ir jais išklokite formeles.
4. Paruoškite įdarą: varškę išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmaišykite kiaušinius, po to – likerį, krakmolą ir citrinų sultis.
5. Į kiekvieną tešla išklotą formelę įdėkite po šaukštą įdaro ir kepkite 200°C karštumo orkaitėje apie 25 min.
6. Į ataušusius pyragėlius pridėkite braškių (galima apibarstyti šokolado trupiniais).
- Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, aguonas ir druską.
- Kitame išplakite kiaušinį su cukrumi, aliejumi, vaniliniu cukrumi, pienu bei greitine.
- Suberkite paruoštą miltų bei aguonų mišinį ir gerai išmaišykite.
- Į paruoštą masę atsargiai įmaišykite avietes.
- Imkite keksiukų formą, į ją sudėkite keksiukų sijonėlius ir galiausiai paruoštą tešlą.
- Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaiteje apie 30-35 minutes.
- Iš paruoštos tešlos kiekio išeina 12 keksiukų.
- Skanaus!!!
1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Jogurtą, kiaušinius ir cukrų sumaišykite atskirame dubenyje.
2. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į jogurto masę. Tada suberkite miltus, gerai išmaišykite, sudėkite džiovintus vaisius. Supilstykite į kepimo formeles, ant viršaus užberkite migdolo drožlių. Kepkite 190 laipsnių karščio temperatūroje 30-40min, kol gražiai paruduos.
- Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus persijokite per sietelį ir kapodama peiliu sumaišykite su šaltu sviestu, migdolais, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir kiaušiniu.
- Iš trupinių suformuokite rutulį, susukite jį į maistinę plėvelę ir apie 30 min. palaikykite šaldytuve.
- Šaltą tešlą ant miltais gausiai pabarstyti stalo iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į riebalais išteptas keksiukų formeles.
- Krepšelius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Kremui krakmolą ištirpinkite pusėje stiklinės pieno, likusį pieną su cukrumi užvirinkite.
- Plonyte srovele, nuolat maišydama, supilkite krakmolą, dar kartą masę užkaitinkite ir atvėsinkite. Kai ji pradės stingti, įmaišykite plaktus trynius, degtinę ir citrinų sultis.
- Kremą krėskite į atvėsintus krepšelius, ant viršaus gausiai išdėliokite aviečių.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
1. Kiaušinį gerai išplakite šakute. Sukrėskite jogurtą, supilkite aliejų, dar sykį viską gerai suplakite.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, abiejų rūšių cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sukrėskite kiaušinių ir jogurto masę, gerai išsukite mediniu šaukštu.
3. Sudėkite atšildytas, nuvarvintas mėlynes, išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotas keksiukų formeles (prikrėskite maždaug 1/3 formelės) ir pašaukite į 190 0C karščio orkaitę.
4. Kepkite 20–25 minutes. Palikite atvėsti orkaitėje. Apibarstykite mėlynėmis.
1. Nedideliame puode išlydykite sviestą, palikite, kad šiek tiek atvėstų.
2. Persijokite miltus, sumaišykite su cukrumi, kokosų drožlėmis, kepimo milteliais ir druska.
3. Dubenyje suplakite lydytą sviestą, pieną ir kiaušinį, sumaišykite su miltais, atsargiai įmaišykite mėlynes.
4. Sukrėskite tešlą į sviestu pateptas keksiukų formeles. Kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje 20–25 minutes.
Kulinaro patarimas: vietoj mėlynių į keksiukų tešlą galite įmaišyti raudonųjų ar juodųjų serbentų, aviečių arba gervuogių.
1. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.
2. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakite elektriniu plakikliu.
3. Tada palengva šaukštu įmaišykite jogurtą ir grietinę, lydytą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles.
4. Miltus sumaišykite su kiaušinių mase.
5. Kad uogos tešloje tolygiai pasiskirstytų, jas apvoliokite krakmole ir suberkite į tešlą.
6. Į specialias keksiukų formeles krėskite po truputį tešlos, ant viršaus dar berkite uogų.
7. Keksiukus kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
8. Tiekite apibarsčiusi milteliniu cukrumi.