Keliaujame neišėję iš virtuvės: Nidos Degutienės vištiena korėjietiškai

Dar metų pradžia, išgąsdinusi pasaulį naujuoju virusu, daugelį atbaidė net nuo minties planuoti keliones į Azijos pusę. Dabar jau akivaizdu, jog bet kokias keliones tenka atidėti kol kas neribotam laikui. Tačiau jų potyrius labai dažnai galima pajusti net nekeliant kojos iš namų, tiesiog pasigaminant vieną ar kitą neįprastą patiekalą.
Nida Degutienė ir jos ruošta lipni vištiena korėjietiškai
Nida Degutienė ir jos ruošta lipni vištiena korėjietiškai / Nidos Degutienės nuotr.

Pasiilgusiems egzotikos, siūlau „paviešėti“ Korėjoje. Išraiškingo skonio lipniai saldžiarūgštei vištienai pasigaminti neprireiks jokių ypatingų ingredientų, viską rasite parduotuvėse. Tai toks nesudėtingas, greitai paruošiamas ir ypatingai gardus patiekalas, kad jo paragavę rizikuojate neapsiriboti vos viena porcija!

Nidos Degutienės nuotr. /Lipni vištiena korėjietiškai
Nidos Degutienės nuotr. /Lipni vištiena korėjietiškai

Lipni vištiena korėjietiškai

Ingredientai (4 asm.):

  • 500-600 g vištienos arba kalakutienos blauzdelių mėsos (be odos ir kaulų);
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 2 šaukšteliai saldžiosios paprikos;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • 1 kiaušinis, išplaktas;
  • 4-5 šaukštai krakmolo;
  • 4-5 šaukštai miltų;
  • aliejaus (kepimui).

padažui:

  • 2 šaukštai sezamų aliejaus;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 2 cm imbiero šaknies gabalėlis, sutarkuotas;
  • 2 šaukštai sojų padažo;
  • 2 šaukštai ryžių acto;
  • 2 šaukštai medaus;
  • 2 šaukštai pomidorų pastos (arba 3 šaukštai kečupo);
  • 1 šaukštas agavų sirupo (jei naudojote kečiupą, sirupo nepilkite);
  • 1 šaukštelis čili pipirų dribsbių (arba mažiau, pagal skonį);
  • 1 šaukštas rudojo cukraus;
  • ¼ stiklinės vandens arba sultinio.

patiekimui:

  • virtų ryžių;
  • sezamų (pakepintų);
  • svogūnų laiškų.

Gaminimas:

1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite vištieną su česnakais, paprika, druska ir pipirais ir palikite pasimarinuoti bent 2 valandas kambario temperatūroje (arba per naktį šaldytuve).

2. Į vieną lėkštę suberkite krakmolą, į kitą supilkite plaktą kiaušinį, į trečią – miltus.

3. Didelėje keptuvėje arba wok’e įkaitinkite šlaką aliejaus. Vištienos gabalėlius pradžioje apvoliokite krakmole, tada kiaušinyje ir paskiausiai – miltuose. Dėkite į karštus riebalus (dalimis) ir leiskite kiekvienai pusei gerai apskrusti, prieš apverčiant. Prireiks iš viso kepti apie 8 minutes, kad mėsa pilnai iškeptų ir kad būtų gerai apskrudusi.

4. Išimkite iškepusius vištienos gabalėlius iš keptuvės, sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad riebalai susigertų, ir kepkite likusius vištienos gabalėlius.

5. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavy.

6. Kai iškepsite paskutinę porciją vištienos, išpilkite iš keptuvės visus riebalus, ir į ją supilkite padažą. maišydami kaitinkite, kol padažas užvirs ir ims tirštėti.

7. Sudėkite į keptuvę iškeptą vištieną ir išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų padažu. Pabaigoje apibarstykite sezamais ir susmulkintais svogūnų laiškais.

8. Patiekite su virtais ryžiais.

Nidos Degutienės nuotr. /Lipni vištiena korėjietiškai
Nidos Degutienės nuotr. /Lipni vištiena korėjietiškai

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis