Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelios nieko nekainuojančios gudrybės su sviestu: kaip jį greičiau suminkštinti?

Ne vienas yra patyręs tą nemalonų jausmą, kai norisi greitai užtepti sviesto ant duonos, bet jis – kietas kaip akmuo. Keli išradingi triukai bemat padės šį nepatogumą išspręsti, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai.
Sviestas
Sviestas / Shutterstock nuotr.

Panaudokite daržovių skustuką arba metalinį sietelį

Nieko nebus paprasčiau: tiesiog ant lentelės padėkite sviestą ir per jį perbraukite daržovių skustuku. Taip visiškai lengvai net ir nuo įšalusio sviesto nulupsite plonus sluoksnius, idealiai tinkančius ant duonos riekės. Panašų rezultatą pasieksite ir naudodami metalinį sietelį, tik sviestą tuomet gausite ne riekelėmis, o puriais trupinėliais.

Karšto vandens dubenėlio metodas

Paimkite didelį puodelį arba dubenėlį ir pripilkite į jį karšto vandens. Po kelių minučių išpilkite vandenį ir apverskite dubenėlį ant sviesto gabalėlio. Po poros minučių sviestas taps pakankamai minkštas, kad galėtumėte jį lengvai tepti ar maišyti.

Tarkavimas

Jeigu sviestas šaltas, bet laikas spaudžia, galite pasinaudoti tarka. Tiesiog sutarkuokite sviestą, ir per kelias akimirkas jis bus paruoštas naudoti. Tai ypač patogu jį ruošiantis maišyti su kitais ingredientais – pavyzdžiui, imantis kepinio, kurias reikia kambario temperatūros sviesto.

Akimirka mikrobangų krosnelėje

Tai – greičiausias būdas, tačiau svarbu neprarasti budrumo. Sviestą dėkite į mikrobangų krosnelę tik kelioms sekundėms – nuo 5 iki 10. Jei sviestas suminkštės per daug, jis ims tirpti, todėl atidžiai stebėkite procesą.

Šildykite ne sviestą, o peilį

Galiausiai, jeigu reikia tik vienos ar kelių riekelių sviesto yra labai skubate, tiesiog palaikykite peilį karštame vandenyje – šiltas jis gerokai lengviau eisis per sviestą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas