Pranešime žiniasklaidai „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalinasi keliais receptais, kuriais nustebinsite savo artimuosius ar draugus.
Kiaulienos šonkauliukai
Ingredientai:
- 1 valg. šaukšt. malto kumino;
- 1 valg. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
- 1 valg. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
- po žiupsnį druskos ir pipirų;
- 1,5 kg kiaulienos šonkauliukų;
- 1 stiklinė barbekiu padažo.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite grilį iki vidutinės kaitros ir sustumkite anglis į vieną pusę.
2. Mažame dubenyje sumaišykite visus birius prieskonius. Šonkauliukus apibarstykite prieskonių mišiniu ir gerai įtrinkite.
3. Patieskite dvigubą foliją ir padėkite ant jos šonkaulius kepti. Foliją būtinai patieskite priešingoje pusėje, nei sustumtos anglys. Uždenkite dangčiu ir kepkite apie 1 valandą. Kepimo pabaigoje šonkauliukus ištepkite barbekiu padažu ir kepkite juos dar 5 minutes. Turėkite omenyje, kad skirtingi griliai skirtingai įkaista, tad kas 15 minučių patikrinkite šonkauliukų iškepimo lygį, jog jų neiškeptumėte ar nesudegintumėte.
Avienos šašlykai
Ingredientai:
- 500 g avienos, supjaustytos 5 cm skersmens gabalėliais;
- 0,5 stiklinės citrinų sulčių;
- 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelis druskos;
- po žiupsnelį juodųjų ir raudonųjų pipirų;
- 2 svogūnai, supjaustyti į 8 dalis;
- indelis vyšninių pomidorų;
- 2 saldžiosios paprikos, supjaustytos nedideliais gabalėliais.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišykite avienos gabalėlius, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus bei raudonuosius pipirus. Prieš kepant marinuokite apie 2-3 valandas.
2. Ant vienų iešmų sumaukite šašlykus, o ant kitų iešmų – daržoves. Daržoves būtina sumauti ant kitų iešmų, nei mėsą, nes jos iškepa greičiau, tad veriant viską ant tų pačių iešmų daržovės gali perkepti, o mėsa – neiškepti.
3. Mėsą kepkite apie 20 minučių, nepamirškite jos vartyti, kad šašlykas būtų iškepęs tolygiai. Daržoves nuolat vartydami kepkite apie 10 minučių.
Saldžiai aštrūs traškūs vištos sparneliai
Ingredientai:
- ¼ stiklinės balzaminio acto;
- ¼ stiklinės medaus;
- ¼ stiklinės pamėgto aštraus padažo;
- 2 kg vištienos sparnelių.
Gaminimas:
1. Balzaminį actą, medų bei aštrų padažą sumaišykite dubenyje.
2. Vištos sparnelius įkaitintame grilyje pakepkite apie 15 minučių, tuomet juos ištepkite padažu ir apverskite. Tepkite padažu ir vartykite juos tol, kol vištienos sparneliai pasieks norimą traškumą bei spalvą.