Kepame baklažaną: 14 patiekalų receptų

Jei neplanuosi – nieko neturėsi. Tas pats galioja ir valgiaraščiui. Jei neplanuosi, tai valgysi bet ką, bet kur ir bet kaip. O juk taip nenorime, tiesa?
Baklažanų pyragas
Baklažanų pyragas / Fotolia nuotr.

Endokrinologas Antanas Šatas: „Kovo pradžia – geriausias laikas mesti svorį“ 

Šiandien siūlome baklažaną. Ką derėtų žinoti?

♦ Baklažanus kepkite tik labai gerai įkaitintame aliejuje – daržovės jo mažiau sugers.
♦ Jeigu išsirinkote didelius ir „pagyvenusius“ baklažanus, jų odelę geriau nulupkite – stora ir sprangi ji sunkiai iškepa. Tačiau verčiau rinktis šviežius baklažanus, mat visos šios daržovės mineralinės medžiagos yra odelėje.
♦ Orkaitėje kepamų įdarytų baklažanų odelė nesutrūkinės, jei prieš tai ją subadysite šakute.
♦ Kad baklažanai nebūtų kartūs, prieš gamindama supjaustykite juos griežinėliais, gausiai pasūdykite, apie pusvalandį palikite pastovėti, išsiskyrusį skystį kartu su druskos pertekliumi nuvalykite popieriniu rankšluosčiu ir tik tada kepkite.
♦ Kartumas išnyks ir pamirkius baklažanų griežinėlius stipriai sūdytame vandenyje.
♦ Kad baklažanai ilgiau stovėtų, laikykite juos įsuktus į popierių.
♦ Geri baklažanai turi būti tvirti, jų odelė lygi, blizganti ir be patamsėjimų. 
♦ Nusipirkusi baklažanus stenkitės suvartoti per kelias dienas. Jokiu būdu nedėkite jų į šaldytuvą – šilumą mėgstanti daržovė nuo šalčio labai greitai genda.

Baklažanų ir kukuliukų užkandėlė
Receptas: Baklažanų ir kukuliukų užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt. (2-3 maži pomidoriukai)
Sūris: 100.00 g (kietojo)
Kukuliai (iš maltos mėsos) 10.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, džiovintų)
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite prieskoniais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus (aliejaus nepadauginkite!)

2. Sūrį sutarkuokite.

3. Paruoškite faršą -  kokį įprastai ruošiate maltinukams. Mėsos kukuliukus apkepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.

4. Ant baklažano dėkite mėsos kukulį, užberkite žiupsnelį sūrio, supjaustykite mažus pomidoriukus ir patiekite su salotomis.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Baklažanų sluoksniuotis
Receptas: Baklažanų sluoksniuotis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 36
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 2.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Pomidorai: 4.00 vnt.
Mocarelos sūris: 500.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Parmezano sūris: 2.00 valg. š. (tarkuotas)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Baklažanus ir cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis, pasūdykite ir kuriam laikui palikite – dings baklažanų kartumas. Tada išsiskyrusį skystį nusausinkite.

2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir supjaustykite storokais griežinėliais.

3. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kol pasidarys permatomas, tada atvėsinkite ir sumaišykite su plaktais kiaušiniais, miltais, druska ir pipirais.

4. Į aliejumi pateptą kepimo formą sluoksniuokite bulves, baklažanus, cukinijas, pomidorus, griežinėliais pjaustytą mocarelą.

5. Apkepą apliekite kiaušinių ir miltų plakiniu ir ant viršaus berkite tarkuoto parmezano. Kepkite karštoje orkaitėje 35–40 min.

Suskleisti
Pikantiški baklažanai
Receptas: Pikantiški baklažanai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 50
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (4 - 5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 vnt. (trečdalis čili)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Medus: 1.00 valg. š. (nepilnas)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais (nenulupkite), apibarstykite druska ir palikite 30 min pastovėti.
  2. Nušluostykite servetėle. Imbierą, česnaką ir čili pipirą susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis, aliejumi ir medumi.
  3. Įberkite druskos, pipirų, sezamų, mėgstamų žolelių.
  4. Baklažanus sudėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi, apipilkite padažu ir ~10 min kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės ir šiek tiek paruduos.

Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/

Suskleisti
Graikiška „Moussaka“
Receptas: Graikiška „Moussaka“
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
4.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 4.00 vnt. (nedideli)
Sūris: 100.00 g (mėgstamo tarkuoto kietojo sūrio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį baklažanams ir mėsos faršo padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį baklažanams ir mėsos faršo padažui)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Faršas: 400.00 g (jautienos faršo (mėsos faršo padažui))
Svogūnai: 2.00 vnt. (1 didelis - mėsos faršo padažui ir 1 vidutinis - baltajam padažui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (mėsos faršo padažui)
Smulkinti pomidorai be odelių (didelė skardinė - mėsos faršo padažui) 400.00 g
Aitriųjų paprikų padažas (mėsos faršo padažui) 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudono vyno - mėsos faršo padažui)
Džiūvėsiai: 100.00 g (mėsos faršo padažui)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (mėsos faršo padažui)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (mėsos faršo padažui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (mėsos faršo padažui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (baltajam padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietinių miltų - baltajam padažui)
Pienas: 400.00 ml (baltajam padažui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį tarkuotų - baltajam padažui)
Kaip gaminti

1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį baklažanų skystį ir juos iš abiejų pusių gerai apkepkite aliejuje. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

2. Mėsos padažui keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnako skilteles, tada sukrėskite šakute maigytą faršą, trintus pomidorus, aitriųjų paprikų padažą, supilkite vyną, suberkite džiūvėsėlius.

3. Padažą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min., kol išgaruos visas skystis – padažas turi būti sausas. Baigusi troškinti laurų lapelius ir gvazdikėlius išgriebkite.

4. Pagaminkite baltąjį padažą. Pieną pakaitinkite su nuluptu svogūnu, tarkuotais muskatais ir atvėsinkite. Ištirpinkite puode sviestą, įmaišykite miltus, plakdama pamažu supilkite pieną. Maišydama kaitinkite ant ugnies apie 3 min., dar pasūdykite, pagardinkite pipirais.

5. Kepimo formą pabarstykite džiūvėsėliais, tada dėkite baklažanų sluoksnį, tolygiai paskirstykite mėsos faršą, vėl dėkite baklažanų ir užpilkite baltojo padažo. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., tada berkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar apie 10  min., kol apkepas pasidarys auksinės spalvos.

Suskleisti
Grybais įdaryti baklažanai
Receptas: Grybais įdaryti baklažanai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 34
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (ryšelis)
Grybai: 300.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt. (2 valg. š. - trintų)
Kaip gaminti
  1. Baklažanus perpjaukite pusiau, išskobkite ir minkštimą susmulkinkite.
  2. Morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite, pakepinkite kartu su grybais, baklažano minkštimu ir trintais pomidorais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Gauta mase įdarykite baklažanus ir kepkite orkaitėje, kol jie suminkštės. Papuoškite žalumynais ir smulkinta paprika.
Suskleisti
Baklažanų apkepas
Receptas: Baklažanų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 39
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 kg
Pomidorai: 1.00 kg (sunokusių)
Mocarelos sūris: 300.00 g
Sūris: 100.00 g (parmezano)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bazilikai: 20.00 arbat. š. (ryšulėlis šviežių)
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Baklažanų griežinėlius apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.

2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite stambiais kubeliais.

3. Mocarelą supjaustykite griežinėliais, bazilikus smulkiai sukapokite.

4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje trumpai pakepinkite išspaustą česnaką, sudėkite pomidorus ir bazilikus, virkite padažą 10 min., pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.

5. Į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą sluoksniais sudėkite baklažanus, pomidorų padažą ir mocarelą. Kepkite 40 min. 180°C temperatūros orkaitėje. Baigdama kepti apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Suskleisti
Baklažanų suktinukai
Receptas: Baklažanų suktinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 31
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt. (nedideli)
Varškė: 100.00 g (riebi)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite pailgomis riekelėmis. Kiekvieną riekelę įtrinkite druska, sudėkite į dubenį sluoksniais ir paslėkite 15 minučių. Iš baklažanų išsiskyrusias sultis nupilkite, o riekeles nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

2. Kiekvieną baklažano riekelę iš abiejų pusių patepkite aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Padėkite ant servetėlės ar popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Palikite ataušti.

3. Kol baklažanai vėsta, pasiruoškite įdarą: varškę sumaišykite su majonezu, smulkintais česnakais ir smulkintais žalumynais.

4. Atvėsusias baklažanų riekeles aptepkite įdaru, suvyniokite ir sudėkite į lėkštę. Palikite pusvalandžiui, kad įsigertų įdaras.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

Suskleisti
Baklažanai su mėsa paprikoje
Receptas: Baklažanai su mėsa paprikoje
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 21
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (2,5)
Baklažanai: 120.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 50.00 g
Malta mėsa 200.00 g
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Morką sutarkuokite, baklažaną, svogūnus, pusę paprikos, česnakus susmulkinkite ir viską pakepkite aliejuje 5 minutes, kol suminkštės.

2. Maltą mėsą sumaišykite su daržovėmis, įberkite mėgstamų prieskonių.

3. Paprikas padalinkite į keturias dalis, įdarykite mase ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Baklažanų ritinėliai su mocarela
Receptas: Baklažanų ritinėliai su mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 26
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (ritinėliams didelis)
Cukinijos: 1.00 vnt. (ritinėliams didesnė)
Pomidorai: 4.00 vnt. (ritinėliams)
Mocarelos sūris: 4.00 vnt. (ritinėliams 3-4 mocarelos kamuoliukai)
Česnakai: 4.00 skiltelės (ritinėliams ir padažui 2 skiltelės)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (ritinėliams džiovinti arba švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ritinėliams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ritinėliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (ritinėliams apvolioti)
Miltai: 3.00 valg. š. (ritinėliams apvolioti)
Balzaminis actas: 5.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 7.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui arba medus)
Kaip gaminti

1. Baklažanus, cukinijas ir pomidorus supjaustykite centimetro storio griežinėliais, apibarstykite druska, pipirais, bazilikais ir grūstais česnakais. Palikite 10 minučių pastovėti.

2. Daržovių griežinėlius apvoliokite kiaušinio plakinyje ir miltuose, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje 8–10 minučių.

3. Daržoves susluoksniuokite su mocarela ir vėl šaukite į 170 laipsnių orkaitę 5–7 minutėms arba kol išsilydys sūris.

4. Kol kepa ritinėliai, sumaišykite visus padažui skirtus produktus. Jei padažas pasirodys saldokas, įpilkite dar šiek tiek citrinų sulčių (arba balzaminio acto) ir aliejaus.

5. Iškeptus ritinėlius sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kepti baklažanai
Receptas: Kepti baklažanai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 44
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Mėtos: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palaikykite bent 20 min. 

2. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanus, sudėkite į dubenį, apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, išspauskite česnaką ir viską išmaišykite.

3. Sudėkite griežinėlius į skardą, pabarstykite raudonėliais ir kapotomis mėtomis, pašaukite į 200°C temperatūros orkaitę, kepkite 5–10 min.

4. Paruoškite padažą: sumaišykite likusį alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

5. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite kedrines pinijas.

6. Keptus baklažanų griežinėlius sudėkite į lėkštę, apšlakstykite padažu, užtrupinkite fetos, užberkite kedrinių pinijų. Tiekite kaip užkandį su baltos duonos riekelėmis.

Suskleisti
Baklažanų pyragas
Receptas: Baklažanų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros, tešlai)
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 5.00 g (tešlai)
Pienas: 3.00 valg. š. (tešlai)
Baklažanai: 2.00 vnt. (nedideli, įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Mocarelos sūris: 100.00 g (tarkuotos, įdarui)
Sūris: 40.00 g (tarkuoto parmezano, įdarui)
Česnakai: 4.00 skiltelės (įdarui)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (kapotų, įdarui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Mėtos: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir bent 20 min. palaikykite šaltai. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite kepimo skardą, prispauskite kraštus, dugną subadykite šakute. Kepkite 210 °C temperatūros orkaitėje apie 10 min. Atvėsinkite.

2. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, patepkite aliejumi, išdėliokite ant skardos, kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min. 

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, išspauskite česnako skilteles, labai trumpai pakepinkite. Nukaiskite keptuvę, įmaišykite prieskonius ir skiltelėmis pjaustytus pomidorus, pasūdykite.

4. Ant tešlos papločio sluoksniais sudėkite keptus baklažanus, tarkuotą sūrį ir pomidorus su prieskoniais. Viršuje turi būti sūrio sluoksnis. Kepkite 210 °C temperatūros orkaitėje 10–15 min.

Suskleisti
Baklažanų puselės
Receptas: Baklažanų puselės
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Paprikos: 75.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Baklažaną perpjaukite pusiau ir dar pusiau, ištrinkite druska bei prieskoniais.

2. Darykite įdarą: sutarkuokite morką, supjaustykite česnaką, saulėje džiovintus pomidorus, papriką ir viską pakepinkite ant aliejaus 5 minutes, tada įdarykite baklažaną ir pašaukite į orkaitę 15 minučių. Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Baklažanų ir avinžirnių salotos
Receptas: Baklažanų ir avinžirnių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 28
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Avinžirniai: 150.00 g (konservuoti arba virti)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį švieži)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui skystas)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui pusės citrinos sultys)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite plonomis riekėmis, patepkite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių arba kol gražiai apskrus. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną.

2. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis.

3. Į lėkštę dėkite keptus baklažanus, avinžirnius, apibarstykite svogūnu, žalumynais ir užpilkite padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Troškinti baklažanai su faršu
Receptas: Baklažanai turkiškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 26
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Faršas: 1.00 kg
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (prancūziškas žolelių mišinys, mėtos, čiobreliai - pagal skonį)
Svogūnai: 2.00 vnt. (padažui)
Morkos: 2.00 vnt. (padažui)
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė - savo sultyse be odelių - padažui)
Petražolės: 1.00 sauja (pagal skonį)
Česnakai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Nuplautus baklažanus supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite 20 min., po to nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Faršą pasūdykite, sudėkite prancūziškų žolelių mišinį, čiobrelius, mėtas.
  3. Į indą sudėkite baklažanus su faršu ir užpilkite padažu iš pakepintų svogūnų, morkų ir skardinės pomidorų savo sultyse be odelės.
  4. Troškinkite ant mažos ugnies arba orkaitėje. Pabaigoje pabarstykite smulkintomis petražolėmis su česnaku.

Receptą atsiuntė Rasa J.

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: Savaitės horoskopas – kovo 7–13 d. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų